Yazı Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müh.meteahhit Hasan Yavuz Sizlerle
03 Nisan 2008 Perşembe Saat 15:23
MÜTEAHHİT MÜHENDİS HASAN YAVUZ’LA YAPILAN ROPORTAJ
Mühendis Müteahhit Hasan Yavuz
Yönetici: Başke...
MÜTEAHHİT MÜHENDİS HASAN YAVUZ’LA YAPILAN ROPORTAJ







Mühendis Müteahhit Hasan Yavuz







Yönetici: Başkent’e yakın bir İlimizden Kırıkkale’den değerli okurlarımıza sesleneceksiniz. Önce kendinizi tanıtırmısınız.?



1957 Trabzon Çaykara yeşilalan köyünde doğdum .emekleme dönemim köyde geçti. İlk,orta,lise tahsilimi kırıkkale’de tamamladım.rahmetli olan babam Süleyman yavuz Ankara’nın Bala ilçesinde 1960 yıllarına yakın tarihlerde ticaretle uğraşıyorlardı.daha sonra kırıkkale’ye yerleşince bizlerde köyden göçüp yanına yerleştik rahmetli babamız inşaat müteahhitliği yapıyordu.bizlerde yanında koşturuyorduk. Bu gün ki çalışma hayatımızın içinde katkısı büyük olmuştur.kendisini rahmetle anıyoruz. Lise tahsilimi kırıkkale’de tamamladıktan sonra Ankara eğitim enstitüsünü tamamladım. Daha sonra Konya Selçuk üniversitesini bitirdim. Üniversitede okur iken Sivas Şarkışla ilçesini bir köyünde öğretmenlik yaptım. Kısa bir dönem üniversitede mastır eğitimi gördüm. Fakat mesleğimiz inşaatçılık olduğundan meslek ağır bastı ve mastır eğitimimi yarım bıraktım. Ankara’da bir müddet inşaat sektöründe çalıştık.İnşaat mühendisi olan ağabeyimiz Muhammed yavuz vefat edince tekrar kırıkkale’ye döndük. Gerek iş hayatında gerekse siyasi hayatımda çeşitli çalışmalarımız olmuştur dört sene Kırıkkale belediye meclis üyesi gurup başkanlığında bulundum. Siyasi bir partiden iki dönem millet vekili aday adayı oldum. Hemşerilerimiz her zaman yanımızda olmuşlardır. Kendilerine şükran borçluyuz.nede olsa Karadenizliler derneğinin bir müddet hemşerilerimizin teveccühü ile başkanlığını yaptık. O dönemin tüm hemşerilerime iyisi ve kötüsü ile buradan şükranlarımla yâd ediyorum. Şimdi ise inşaat ve özel güvenlik sektöründe yer almaktayız.



Yönetici: Sayın Yavuz , değerli okurlarımıza şirketleriniz ile ilgili bilgi verirmısınız.?



Yavuz : İnşaat sektöründe resmi kurum ihalelerine giriyoruz .yaptığımız sayısızca işler oldu. Bu sektörde işlerimizden dolayı çok insanlarımız her yönü ile istifade etmişlerdir. Tabiî ki bizlerde bu insanların katkılarından istifade etmişizdir . Pek fazla olmamakla birlikte tek tük yapsatlarımız olmuştur. Halen Türkiye’nin muhtelif yerlerinde işlerimiz olmuştur v e devam etmektedir. Karaman,samsun. Sinop. Ankara, Kırıkkale vs gibi yerlerde işlerimiz olmuştur. Bu sektörde işlerimiz yürür ken, özel güvenlik sektörüne de yöneldik.üç yıllık bir kuruluş olan şirketimiz , KALE-1 ÖZEL GÜVENLİK KORUMA VE EĞİTİM A.Ş ismi altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Kırıkkale’de ve değişik yerlerde 200’ e yakın personel yani güvenlikçi çalıştırmaktayız. 2008 -2009 yılı hedefimiz en az 500 kişi çalıştırmayı ön görmekteyiz.

Ayrıca Türkiye’nin her yerinde diyalog içinde olduğumuz güvenlik şirket sahibi arkadaşlarımıza en az 1500 kişi yönlendirerek iş sahibi olmalarına vesile olduk. Bu vesile ile

Bizim köylü olup ta güvenlik belgesi sahip olanlara yardımcı olmaya hazırız. Dahada ötesinde eğitim kurumumuz olduğundan belge de vermeye hazırız.bizleri gerek mail ortamında gerekse telefonlarla bilgi alabilirler. Kırıkkale’de bu güne kadar 3500 kişiye yakın kimseye belge verdik.



Yönetici: Son yıllarda özel güvenlik ön plana çıkmıştır. Nedenlerini ve özel gövenlik eğitimi ile ilgili düşüncelerini okuyucularımızla paylaşırmısınız.



Yavuz : Özel güvenlik ve koruma Avrupa kopenang kriterleri çerçevesi içinde yer alan ve avrupa birliğine aday olan her ülkenin bu kriterleri yerine getirmekle yükümlü kılınan birçok maddelerden veya görevlerden birisidir. Türkiye de aday ülke olmasından dolayı bu kriteri 5188 sayılı yasa ile yasallaştırarak günümüzde işlerlik kazandırmıştır. Bu sektör çeşitli, kurum ve kuruluşların,ve insanların gerek teknik açıdan,gerekse fiziki anlamda korunmasında çok önem kazanmaktadır. Dünyada her birey mutlaka korunma içgüdüsü ile yaşamaktadır. Bu insanlık varlığından beri günümüze kadar süre gelmiştir ve devam edecektir. Özel güvenlik koruma da bu iç güdülerin tezahürüdür. Bu sektörde 450.000 kişi çalışmaktadır. Halen bir bu kadar daha özel güvenliğe ihtiyaç vardır. Bu gün bu sayı aile sayısına çarpıldığında üç milyon insanın istifade ettiği bir sektör ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de güvenlik sektörünün geriye gidişi yoktur. İnsan oğlunun ekmek suya ihtiyacı ne ise kendini güvenli, hissetmesi’de o kadar ihtiyaçdır. Bu sektörün ayrıca topluma bir katkısında işsiz olan ve kahve köşelerinde vaktini öldüren gençleri bir şekilde eğiterek yeniden toplum içinde saygın güvenilir bir konuma getirmiştir.

Şirketimiz ayrıca güvenlik sistemleri ile yani her türlü cihazlarla bilumum hırsızlıklara karşı teknik cihazlarla her türlü kurum ,kuruluş ve evleri ,villaları özel kurumları kontrol altına alabiliyoruz.







Kemal Çuman ve Hasan Yavuz





Yönetici: Sayın Yavuz , yıllardır sosyal faaliyetler içinde bulunuyorsunuz. Derneklerle ilgili çalışmalarınız oldu bunlarla ilgili neler anlatmak istersiniz.



Yavuz : Diyebiliriz ki gençliğimizin çoğu dernekçilik gibi sosyal faaliyetlerle iç içe geçti. Kendimizi yorgun savaşçı gibi hissediyoruz.bu saatten sonra katkımız koşturmaktan ziyade yönlendirici ve madden,manen yardımcı konumda olmaktadır. Şu an kırıkkale’de Karadenizliler derneğinde meclis üyesi olarak tarafıma görev tevdi ettiler.derneğimiz dört ila beş senedir fevkalade ara vermeden yoğun bir tempo ile çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedir. Kendine ait bir yeri olmuştur.ve kırıkkal’de aktifliği ile en gözde bir dernek olmuştur. Buradan öncelikle derneğimizi maddi ve manevi katkıları ile bu konuma getiren başta Doc.Dr.Sedat Kaygusuz ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Kendisi bu övgüyü tereddütsüz hak etmiştir. Her zaman yanında olacağımızı kendisi bilmektedir ve de yanındayız. Derneklerin mutlaka yaşaması ve yaşatılması lazımdır. Toplumların siyasi,içtimai ve ekonomi alanlarda birbirlerine katkıları ve getirisi götürüsü hesaplandığında bu kurumlara ne kadar ihtiyaç olduğu daha da iyi anlaşılmaktadır. 1960 yılından beri kurulu ve mevcudiyetini koruyan her halde Türkiye’de bu manada bir dernek yoktur. Rahmetli babam,rahmetli ağabeyim bu derneğin başkanlıklarını yaptılar, bir müddet de bu başkanlık bize sirayet etti.ve ekip anlayışı içerisinde arkadaşlarımla bu işi bir müddet götürdük. Dernekçilik ekip işidir.uyum çok önemlidir. Her başarının altıda ekip veya gurup çalışmanın sonucu mutlaka iyi olur. Şu an derneğimizde bu anlayış ve çalışma hakimdir.



Yönetici: Sayın Yavuz, bilindiği üzere köylerimiz adına dernek kurma çalışmaları devam etmektedir. Köyümüzdeki son toplantıya sizde katıldınız. Sizin düşüncelerinizi alabilirmiyim.



Yavuz : Yaptığınız çalışmaları gıpta ile takip ediyorum. Uzun soluklu fakat meyvelerini alabileceğiniz bir çalışmaya doğru gitmektesiniz. Osmanlı imparatorluğunun bir boydan büyüdüğünü düşünürsek altıda yatan esas düşüncenin ne denli bir idealizme döndüğünü düşünmeliyiz.ve çekirdek düşüncelerin veya bireysel düşüncelerin katmerleşerek hangi başarılı sonuçlara geldiğini tarihten örneklemelerle veya günümüzde devasa büyüyen şirketlerin esasta ne iken ne hale geldiklerini görerek bu yaptığınız çalışmalara daha da hız kazandıracağınızı ümit ediyorum. Karınca misali bu iştiyakı sizde görüyoruz inşallah idealiniz bu yolda kısa bir sürede sonuca doğru gider, ve gerçekleşir. Bu işlerde gönül alma insanlarla iletişim kurma zor bir zanaattır. Bu işlerde sabır her zaman senden öndedir..Sabrınıza hükmettiğiniz sürece çalışmalarınız başarılı olur.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN



Yönetici: Yıllardır inşaat sektöründe çalışıyorsunuz. Sorunlarınız nelerdir



Yavuz : İnşaat sektörü Türkiye’nin en önemli sektörüdür. Bünyesinde 300 sektörün istifade ediği sektörü yanında götürmektedir. İşsizliğin göstergesi bu sektörden tespit edilmektedir yani bu sektör zayıfladığı anda Türkiye’nin ekonomisi sarsıntı geçirir , Türkiye şartlarında ekonomiyi artık bürokratlar siyasiler ve diğer ilgili kurumlar ellerine aldılar top gibi oynamaya başladılar düşünce adamı olan düşüncesiz insanlar konuşarak ekonomiyi felç ediyor, ben vatandaş olarak kim den ve nasıl hesap sormalıyım. Ülkemizde kurumlar arasındaki çatışmaların ekonomimize ne kadar zarar verdiğini herkes görmektedir. Ülkemizin artık demokratik bir yapıya kavuşması gerekmektedir. İnşaat sektöründe fevkalade durgunluk hakim. Anlattığım gerekçelerin etkisi vardır. Vatandaş acaba yarın ne olacak beklentisi içinde tedbir ve temkin içinde Allah yardımcımız olsun











Yönetici: Sayın Yavuz ,son yıllar köye sık,sık geliyorsunuz. Köyün sorunlarından bahseder mısınız. Sizce nasıl bir köy ve yayla olmasını hayal edersiniz.



Yavuz : Köyümüzün sorunları başında yol ve su olayı gelmektedir. Türkiye’nin en ücra köşesinde yol ve su halledilmişken bizde maalesef istenilen düzeyde değil bildiğim kadarı ile yazın sular kaybolmakta. Bu sorunlar bakanlığa rahatlıkla ulaştırabilinir bakan zaten ulaşılmaz biri değildir. Ayrıca yayla turizm için şimdiden çalışmalar yapılmalıdır. Köy ve yayla yolları yeniden projelendirilerek genişletilmelidir. Yayla içi yolları yapılmalıdır. Bu gibi işlemlerin yapılması,yaptırılması muhtarların performansına bağlıdır. Sizler fitilleyici olmalısınız.köy ve yaylalarda betonlaşmanın önüne geçilmeli. Hadi köyleri geçtik bari yaylaları koruma altına alalım. Ayrıca köylümüz olup yaylada yeri olmayan hemşerilerimize ev yapabilmeleri için yerler tahsis edilmeli, Muhtarlarımız bir araya gelerek bu sorunu halletmeleri yaylalarımızın gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.



Yönetici: Hemşerilerimizin birlik ve beraberliklerini tesis etmek için neler yapabiliriz.? Bu konuda köylülerimize neler anlatmak istersiniz.?



Yavuz : Bir kere köyde veya köy dışında bulunan büyüklerime ve kardeşlerime buradan şu mesajı vermek istiyorum.insan ömrünün çok kısa olduğu çevrenizden giden insanlara baktığınız ve bir dakika düşündüğünüz zaman, her şeyin boş olduğunu anlıyorsunuz .eğer birbirinizle konuşmuyorsanız hiç olmazsa birbirimizin arkasından olumsuz konuşmayın. Susmak bile saygıyı ifade eder. Türkiye Karadenizlilerin çalışkanlığından ,birbirilerine bağlılıklarından bahsederken bizler mümkün olduğu kadar bu düşünceleri olumsuzlaştırmaya çalışıyoruz. Herkesi birbirlerini sevmeye eğer sevemiyorsa birbirlerinin arkamsıdan konuşmadan saygılı bir duruş sergilemeyi tavsiye ediyor ve olmasını ümit ediyorum. Yeni nesilde pek bu tarz davranışların olduğunu düşünmüyorum. İnsanlarımızın,köylülerimizin eksiksiz birbirlerine bağlandıkları bir ortamı görmek arzusu ile



Yönetici: Sayın Yavuz, son olarak hemşerilerimize mesajlarınız varmı.?



Yavuz : Her nerde ve nerede olursa olsun: Tüm hemşerilerimizin sevgi yumağı içinde birbirlerine her demde sarılmaları ve birbirlerine yardımcı olmaları arzu ve isteği ile herkese en kalbi –i duygularımla saygılarımı sunarım.ALLAH EN BAŞTA BU ÇALIŞMALARI YAPAN SİZLERİN ,VE TÜRKİYENİN HER SATHINA YAYILAN KÖYLÜLERİMİZİN YAR VE YARDICISI OLSUN





Röportaj: Kemal ÇUMAN

İRTİBAT:

GSM: 0-505-519 84 30

e-posta: kemal.cuman@turktelekom.com.tr

Bu haber toplam 11066 defa okundu.
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
ŞAİRLERİMİZ
SİTE ANKET
Köyümüzün Öncelikli en önemli sorunu sizce nedir?
Yollar
Cenaze Morgu
Çöp
Kanalizasyon
Şadırvan ve Ortak Tuvaletler
Künye . Reklam . İletişim . RSS   Copyright © 2025 Yeşilalan(Holaysa) Köyü Tanıtım Sitesi
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım & Tasarım : Mahmut ÖZDEMİR