Önceki baþlýk :: Sonraki baþlýk  
Yazar Mesaj
gizliozne



Kayýt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Çrþ Ksm 19, 2008 3:01 pm    Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

ERKEKLERDEN YEMEK TARÝFLERÝ

ZOR YEMEKLER



Kýymalý Bamya



Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuþ kýyma konulmalý. Kýyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iþ. Bu yüzden makarna piþirmeyi öneriyorum.



PÜF NOKTALAR



» Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiþ

olursunuz.



» Asla sade pilav yapmayýn. Domatesli pilav yaptýðýnýzda altýný tuttursanýz bile renginden anlaþýlmaz.



» Mutlaka soðanlý bir yemek yapacaksanýz asla soðana dokunmayýn. Özellikle rendelediðinizde elleriniz çok kötu kokuyor. Bunun yerine soðana ekmek tahtasýyla beþ altý kez vurmayý deneyin, ayni iþi görür.



» Patates kýzartacaksanýz soyduðunuz patatesleri asla yýkamayýn. Kýzgýn yaða attýðýnýzda çok kötü patlýyorlar.



» Yemekler asla kendi baþlarýna hareket etmezler. Þayet gecen ay yaptýðýnýz tavuk kendi kendine kýmýldamaya baþladýysa kurtlanmýþ demektir. Sakýn yemeyin.



» Sebzeleri piþirdikçe vitamin deðerleri düþer. Mümkün olduðunca çið

tüketin.



» Karpuz tabaða koyulmamasý gereken bir meyvedir. Ýkiye ayýrýp ortasýndan kaþýkla yiyebilirsiniz.



» Tencere kapaðý en mükemmel tabaktýr.



» Buzdolabýnýn sebzelik olarak adlandýrýlan kýsmý yemeyi düþünmediðiniz þeylerin saklanmasý için idealdir. Bu bölüme konan þeyler nasýl olsa bir süre sonra unutulur.



» Sebzeliðin kapaðýný sýký kapatýrsanýz çürüyen þeylerin kokusu dolaba daha az yayýlýr.



» Spagetti paketini açmak için paketi ortasýndan sýkýca kavrayýn ve altýný

tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafý yýrtýlacaktýr. Belki bu

iþlem sýrasýnda makarna unufak olabilir ama risk almaya deðer. Özellikle

misafirlerin yanýnda yaparsanýz tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size çok maço bir hava verir.



» Saðda solda kulaðýma çalýnýyordu. Mutfak robotu denen birey varmýþ. Birden içimi bir heyecan kapladý. Madem bu iþin robotu var ben niye koþturuyorum yýllardýr diye sinirlendim. Hemen gidip aldým bi tane. Eve gelip kutusundan çýkardýðýmda itiraf etmeliyim ki hayal kýrýklýðýna uðradým biraz. Ben açýkçasý ufo gibi birþey bekliyordum, bu bildiðimiz tencerenin plastiði. Ýçindede vantilatör gibi birþey var. Bununla birlikte bi ton plastik zýmbýrtý daha çýktý içinden ama bi iþe yarayacaklarýný sanmýyorum. Neyse fiþini taktým denemek için bi tane soðan attým içine. Bakalým ne yapacak diye bekledim. Kabuklarýný bile soyamadý. Paramparça etti býraktý. Sinirlendim attým bi kenara yazdan beri duruyor orda. Bir ara yýkayýp o vantilatör gibi olan þeyi bilgisayarýma takmayý düþünüyorum. Belki fan olarak iþ görür. Onun dýþýnda tamamen para tuzaðý. ilerde çýkarsa mutfak androidi almayý düþünüyorum.
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
Baþa dön
Kullanýcýnýn profilini görüntüle Özel mesaj gönder
asabi61



Kayýt: 05 Ksm 2008
Mesajlar: 33

MesajTarih: Çrþ Ksm 19, 2008 3:03 pm    Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

caným çok güzel olmuþ
Baþa dön
Kullanýcýnýn profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
gizliozne



Kayýt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Çrþ Ksm 19, 2008 4:18 pm    Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

eyvallah ablacýðým
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
Baþa dön
Kullanýcýnýn profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajlarý göster:   

Yeni baþlýk gönder   Baþlýða cevap gönder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Fýkralar - Komik Yazýlar Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Geçiþ Yap:  
Bu forumda yeni baþlýklar açamazsýnýz
Bu forumdaki baþlýklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsýnýz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye
Tasarým : Mahmut ÖZDEMÝR