Önceki baþlýk :: Sonraki baþlýk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayýt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pzr Ksm 11, 2007 5:42 pm    Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

YANLIÞ YOLDA MIYIZ?




Günümüz insanýnýn yaþam tarzý eskisi gibi deðildir, kökünden deðiþmiþ, zararlý hala gelmiþtir. halbuki, insanýn tam saðlýklý ve güzel yaþamasýna, bereketli ürün almasýna, temiz teneffüs etmesine zaruri ihtiyacý vardýr. Her insan ancak bu mükemmel yaþam tarzýný kendi doðduðu bölgeden, köyden ve çevreden tam alabilmektedir.

Baþka yerlerden bu nimetlere tam mazhar olmasýna engeller vardýr. Yani kiþinin doðduðu köyün sade suyu, meyvesi, ekmeði, havasý kiþiye en iyi ilaçtýr, baþka yerden ithal ettiði ürünler, solukladýðý enerji tam saðlýklý yaþamasýna engeldir. Tabiidir ki kimyasal maddelerin hüküm sürmesi bunun en zararlý tarafýdýr, hormon dolu meyvelerin sanayi ve kimyasalýn tesiri açýktýr.

Bunlar, ecdadýn zamanýnda olmadýðý için sade hayat lezzetini almýþlardýr. Örneðin bizim için Köyümüz ve çevresinin suyu, havasý, ekmeði, meyvesi þifa idi, uzak yerlerin ayný nimetleri bize tam randýman verememekteydi. Hatta baþka yerlerin gýdasýndan olumsuz etkilenme söz konusudur. Bunun açýk delili tecrübe ve týbbý araþtýrmalardýr.Evet,
KORUYCU HEKÝMLÝK, adý altýnda alýnan tedbirler; verem, sýtma, trahom ve asrýmýzda çýkan yeni hastalýklarý önlemek içindir.

Önceden yapýlan aþý ve diðer ilaçlamalar, kiþinin baþka yerlerden kapmasý muhtemel hastalýklarý önlemek içindir. Amma bunlarýn da yan tesirler fazladýr.

Kendi bölgesinin ürünlerinden istifade eden, suyunu, içen ekmeðini yiyen havasýný teneffüs eden insanlar bu gibi tedbirlere az ihtiyaçlarý vardýr. Amma týbbýn ve dinin tavsiye ettiði saðlýða ve temizliðe de önem vermek þartýyla.

Zira saðlýða ve temizliðe önem verilmese, çevre bataklýk, pislik içinde ise sýtma ve diðer hastalýklara sebep olan mikroplar insaný öldürecek kadar müessir olacaktýr. Evet eskiden temizlik ve saðlýk þartlarýna önem vermeyen veya veremeyen insanlar kendi doðum yerlerinde de sýtma gibi hastalýklara maruz oluyorlardý.
Kimyasala deðil, doðaya dost ol.

Betona deðil, topraklarý sev bol

Hesabýn varsa çarpýmla tez böl

Doðanýn dostlarý atýyor tam gol .

Hakka namzet ol.
Baþa dön
Kullanýcýnýn profilini görüntüle Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
Önceki mesajlarý göster:   

Yeni baþlýk gönder   Baþlýða cevap gönder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Geçiþ Yap:  
Bu forumda yeni baþlýklar açamazsýnýz
Bu forumdaki baþlýklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsýnýz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye
Tasarým : Mahmut ÖZDEMÝR