Önceki baþlýk :: Sonraki baþlýk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayýt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pzr Ksm 11, 2007 6:06 pm    Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

BELA ...



Allah-ü teâlânýn insanlarý imtihan etmek, denemek için verdiði maddî ve mânevî üzüntü, sýkýntý, musîbet ve âfetlere verilen isimdir.
Kulumu bir belâ ile ibtilâ (imtihân) ettiðim vakit sabreder ve ziyâretçilerine beni þikâyette bulunmazsa,ona etinden iyi et, kanýndan iyi kan veririm. �yileþtiði vakit günahsýz olarak iyileþir. Onu öldürürsem, rahmetime yâni Cennet'ime gider. (Hadîs-i kudsî)
Hadîs-i þerîflerde buyuruldu ki; Þüphe edilen altýný, ateþle muâyene ettikleri gibi, Allahü teâlâ insanlarý, dertle, belâ ile imtihan eder. Bâzýsý belâ ateþinden hâlis olarak çýkar. Bâzýsý da bozuk olarak çýkar.
Mü'mine dert, belâ, üzüntü, hastalýk, eziyet gibi sýkýntý verici þeylerden biri gelirse, Allahü teâlâ bunu günâharýna keffâret (bedel) eyler.
�mâm-ý Rabbânî hazretleri buyuruyorlar ki;
Peygamberler (aleyhimüsselâm) hep dert ve belâ içinde yaþadý. Hattâ "Belâlar, mihnetler (sýkýntýlar) en çok peygamberlere, sonra evliyâya, sonra bunlara benziyenlere gelir" buyruldu.
Dert ve belâ gelince Allah-ü teâlâya sýðýnmalý, âfiyet vermesi, kurtarmasý için duâ etmeli, yalvarmalýdýr. Allah-ü teâlâ duâ edenleri, sýhhat, selâmet ve âfiyet istiyenleri sever.
Birinize dert ve belâ gelince, Yûnus Peygamberin duâsýný okusun. Allahü teâlâ onu muhakkak kurtarýr. Duâ þudur: "Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke, innî küntü minezzâlimîn" (Senâullah Dehlevî)


Bir kimse sýkýntý ve belâya uðrarsa "Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil'azîm" desin. (Ca'fer-i Sâdýk)

Kazâ gelmez Hak yazmasa,
Belâ gelmez kul azmasa.
Baþa dön
Kullanýcýnýn profilini görüntüle Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
kardelen



Kayýt: 29 Hzr 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Pzr Ksm 11, 2007 6:17 pm    Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

çok güzel zevkle okudum Allah razý olsun *clap*
Baþa dön
Kullanýcýnýn profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Önceki mesajlarý göster:   

Yeni baþlýk gönder   Baþlýða cevap gönder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Geçiþ Yap:  
Bu forumda yeni baþlýklar açamazsýnýz
Bu forumdaki baþlýklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsýnýz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye
Tasarým : Mahmut ÖZDEMÝR