nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: r Ekm 24, 2007 8:42 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Yaralý kurtulan Mehmetçik baskýný anlattý
23/10/2007


PKK saldýrýsýnda 12 þehit veren Hakkari'nin Daðlýca köyündeki piyade taburunda yaralanan kahraman erlerden biri, o gece yaþananlarý yakýnlarýna anlattý. Hastaneden, kendisini telefonla arayan yakýnlarý ile görüþen Mehmetçik, "Çatýþma saatlerce sürdü. O kadar kurþun sýktýk ki, mühimmatýmýz bitti. Bendeki þarjörler bitince, þehit olan arkadaþlarýmýzýn þarjörlerini aldým. Beþ þarjör bitirdim" dedi. Halen askeri bir hastanede tedavi altýnda tutulan ve durumu iyi olan Daðlýca Taburu'nun kahraman gazisi bazý arkadaþlarýnýn da kaçýrýldýðýný söyledi. Ýþte kahraman askerin anlattýklarý:

KÖSTEBEK KUÞKUSU

"Cumartesi'yi pazara baðlayan gece yarýsý, birliðimize sýzma yaptýlar. Çok kalabalýklardý. Ve çok yüklü gelmiþlerdi. Biz tepede 50 kiþiydik. Uyuma þansýmýz yoktu. Tepe emniyetini alýyorduk. Çok yakýnýmýzda olduklarýný biliyorduk, sesleri geliyordu. Telsiz konuþmalarýný da dinliyorduk. Üstlerimizden öðrendiðime göre, içimizden, bizi bilen biri 'Buraya gelebilirsiniz, Burasý savunmasýz demiþ... Bir anda geldiler.. Her yerden çýkýyorlardý. Özellikle üst bölgeyi çevrelediler. Biz iki gün öncesine kadar biliyorduk geleceklerini. Çok kalabalýklardý. Adamlarýn nöbet tuttuklarýný, doldur boþalt yaptýklarýný, þarjörlerini deðiþtirdikler deðiþtirdiklerini her þeyi gördük. Hem termal kamera, hem nikon hem de gece görüþ var. Her þeyi gördük. Bizimkiler sekiz kilometre öbür tarafa 3- 4 tane havan attý.

SAYILARI 150'DEN ÇOKTU

Gelenlerin sayýsý 150'nin üstündeydi diye tahmin ediyorum. Çünkü üç bölgeyi yuvarlak içine aldýlar. Hepimiz uyanýktýk. Saat gece 12'yi 20 geçe baþladý. Saat 4'e çeyrek kala kobra helikopterler geldi. O saate kadar hep savunmaya çalýþtýk. Mühimmatýmýz bitti. Bende üç þarjör kaldý. Þehit olan arkadaþlarýmýzýn þarjörlerini aldým. Beþ þarjör bitirdim. El bombasý pimi çektim. Bir tane hücüm yeleði buldum. Onlar üstten ve arkadan saldýrdýlar. Biz önden bekliyorduk. Bizim inip, çýkamayacaðýmýz yerlerden geldiler. Bunlarý önceden tespit etmiþtik. Benim onbeþ metre ilerimdeydi adamlar. Kürtçe falan konuþuyorlardý. Ýsimlerini falan hep duydum. Roketleri vardý. Çok saðlam gelmiþlerdi. Doçka (bir tür uçaksavar) bile getirmiþ adamlar. Çok aðýr bir silah. Silahlar, el bombalarý....Bizden 7-8 kiþi þehit düþtü. Biz 50 kiþiydik. 20 kiþi kaldýk. 14'ü hastanede burada. Saðlamlar. Gerisi ya onlarla gitti. Ya da þehit oldu.

YARALILARI TAÞIDIM

Sonra kobralar bastýrmaya baþlayýnca çocuklarý aldýlar, gittiler. Ben bir tanesini vurdum diye sanýyorum. Çünkü el bombasý pimi sesini duydum. On metre yukarýmdaydý. Biz aþaðýdaydýk. Benim yanýmda çok arkadaþým öldü. Ýki tanesini sýrtýmda taþýdým helikoptere. Onlar gidince saðdan soldan yaralýlarý topladýk. Ben de yaralýyým ama diðer diðer çocuklara göre iyiyim. Saðlýðýmda bir sorun yok..."
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
alone-wolf



Kayt: 06 Mar 2007
Mesajlar: 4

MesajTarih: Pr Ekm 25, 2007 2:25 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

paylaþým için teþekkürlerr
_________________
GÜLMEYÝ UNUTTUM...
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Pr Ekm 25, 2007 4:46 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bugün telefonda konuþtuðum arkadaþ, bana aynen þöyle söyledi.Þýrnaktaki bir askere mesaj yazdým.Onun çok duygulu mesaj yazdýðýný söyledi.Bunun üzerine ben de onun telefon numarasýný alarak mesaj atayým dedim.Onun mesajýnda þu yazýyordu:
Bayrak yere düþerken alkýþlayan Pkk'lýlarý kahredecek, Türk milleti destek veren güçleri meluket aleminde destan olan can bizim dalgalansýn bayraðýn üstündeki kan, bizim dört aylýk bebeklere kurþun sýkan, nerdesin nereye gidersen git öleceðin yerdesin..!! (ÞIRNAK 1.JAN. KOMANDO TUGAYI ASKERLERÝ)
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Ekm 29, 2007 12:12 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Saatlerce süren bir çatýþma ya oraya bir uçak gitmesi kaç saat sürerki deðiþik iþler var kim bunlara haber verdi casus mu vardý ya çok enteresan ve tuhaf iþler var. burada...
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
IZZETKIZI



Kayt: 05 Arl 2006
Mesajlar: 3

MesajTarih: Pts Ekm 29, 2007 9:26 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

*no*
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ahmet usta



Kayt: 10 Hzr 2008
Mesajlar: 88

MesajTarih: Cum ub 20, 2009 5:51 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

daðlýca olayýnda bende bingöl de askerdim
o günkü duygu ve düþüncelerimi anlatmak mümkün deðil
ama o þerefsi...ler bilmelilerki hiç bir asker korkmuyordu
daha fazla cesaretleniyorduk,hýrslanýyorduk...
saygýlarýmla
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Gündem Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR