nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Pzr ub 25, 2018 9:42 am    Mesaj konusu: Ýzlediðimiz Yolun Doðruluðundan, Ne Kadar Eminiz? Alntyla Cevap Gnder

Bir kardeþimiz bana verdiði cevapta, yazýlarýmýn ana fikrini tenkit ederek, bazý uyarý ve ikazlarda bulunmuþ. Ben fikirlerimin tenkit edilmesine çok önem veririm. Çünkü hepimiz hata yaparýz, hatasýz insan olmaz. Onun içindir ki, her tenkit ve uyarýdan sonra, düþüncelerimi tekrar gözden geçirir ve Kur’an a danýþýrým, tekrar araþtýrýrým. Gelin bana verilen cevaplar üzerinde, birlikte düþünelim ama HAKEMÝMÝZ, DANIÞACAÐIMIZ REHBERÝMÝZ YALNIZ KUR’AN OLMALIDIR. Bunun nedenini biliyorsunuz, çünkü Allah SÝZLERÝ YALNIZ, KUR’ANDAN SORUMLU TUTUYORUM HÜKMÜNÜ VERMÝÞTÝR. Hatta Allah ýn elçisi de sizleri, yalnýz Kur’an ile uyarma görevi aldým demiyor muydu? Önce tenkitleri yazalým.

“Kur’an ý kerimin ayetlerini herkes kendine göre yorumlayamaz, mana veremez. KUR’AN I KERÝMÝ KENDÝ AKLINIZLA YORUMLAMAYA KALKARSANIZ, BU YAPTIÐINIZ EN BÜYÜK HATA OLUR. O yüzden hadisleri inkâr etmek, Kur’an a aykýrýdýr. Kur’an da velilerin, tarikatlarýn hak olduðu beyan edilmiþtir.

Kur’an ýn bazý ayetlerini alýp, bazý ayetlerini almayarak Kur’an ý eksik anlatýp yalnýz Kur’an a inanýn hurafelere inanmayýn diyerek, hadis inkârcýlýðýný yapanlarla bizim hiçbir þekilde iþimiz yoktur. Yazýlarýnýzý inceledim, velilere özellikle atýfta bulunuyorsunuz. KUR’AN AYETLERÝNÝ KULLANIYORSUNUZ, ORADA KÝ KUR’AN AYETLERÝ DE DEÐÝL, ORADA KÝ MEALLER. KÂFÝRLERE SÖYLENMÝÞ OLAN AYETLERÝ, VELÝLERE KULLANIYORSUNUZ. Fikirlerinize onun için katýlmýyorum.

BÝZÝM DÝNÝMÝZDE TARÝKAT, ÞERÝAT VARDIR KUR’AN I KERÝMLE HADÝSLERLE SABÝTTÝR, VELÝNÝN GERÇEK OLDUÐU HAK OLDUÐU. Yedi tane ayette sabittir. Þefaatinde hak olduðu þefaate izni olacaklarýn hak olduðu açýkça Kur an da ifade edilmiþtir. Dinimizi mealden deðil Kur’an dan öðrenin.

Allah ýn velileri vardýr, Allah ýn evliyalarý vardýr. DÝN SADECE KUR’AN I OKUMAKLA BÝTMEZ. Ona göre paylaþýmlar yapýn, yanlýþ yapýyorsunuz. Velilere karþý tavrýnýz var. Allah ýn velilerine Allah ýn dostlarýna seçtiði insanlara düþmanlýk yapmayýn, benim velilerime savaþ açmayýn size harp ilan ederim diyor Allah. Benim görüþüm ehlisünnet velcemaatir. Hem Kur’an ý kerim, hem de sahih hadislerin ýþýðýnda dýr yolumuz. YALNIZ KUR’AN DÝYEN ÝNSANLARA, BÝZ MEYLETMEYÝZ.”

Bu cevaplarýn doðruluðunu, eðer yalnýz Kur’an ile karþýlaþtýrma yoluna gitmezsek, Allah ýn ayetlerine taban tabana zýt bir inanç yaratmýþ oluruz kendimize. Kur’an a aykýrý düþen hiçbir düþünceyi kabul edemeyiz. Hepimiz bu dünyada, imtihan oluyoruz. Buna Ýnanýyoruz demekle iþ bitmez. Gereðini de yerine getirmeliyiz. Allah yemin ederek, bu kitabý sizler anlayasýnýz diye kolaylaþtýrdýk, onun için aklýnýzý kullanýn, düþünün emrini veriyorsa, düþünerek aklýmýzý kullanarak ayetlerin anlaþýlamayacaðýna inanýrsak, Kur’an a deðil Kur’an ý anlatanlarýn sözlerine iman etmiþ oluruz.

Allah ile kulu arasýnda hiç kimse yoktur. Allah elçisine bile, teblið etmek sana, hesap sormak bize düþer diye bildirir. Bizlerin sorumlu olduðu MUHKEM ayetler, yoruma kapalýdýr, onun için herkes kendince yorumlayýp, ben böyle anladým diyemez. Muhkem þüphe duyulmayacak kadar açýk ve anlaþýlan demektir. Allah ayetleri okuduðumuzda, düþündüðümüzde anlayamayacaðýmýz ayetlerden bizleri nasýl sorumlu tutar ve imtihan eder, bunu da mý düþünemiyoruz. Kendi aklýmýzla düþünmeyip, baþkalarýnýn aklýyla ayetleri anlarsak, imtihanýmýzý baþkalarýnýn sözleriyle vermeye çalýþmýþ oluruz. Sizce böyle bir imtihan olur mu?

Kur’an dan bazý ayetleri alýp, bazýlarýný görmezden gelemeyiz. Bunu yaptýðýmýzda zaten kendimizi kandýrýrýz. Allah bir ayetinde apaçýk bir hüküm veriyorsa, bir baþka ayetinde onun tam tersini asla söylemez. Ama bizler rivayet hadisleri aklamak adýna, ne yazýk ki bu yanlýþlarý yapýyoruz ve ellerimizle Kur’an da çeliþki varmýþ izlenimi yaratýyoruz. Allah þefaat yani affetme, baðýþlama yetkisi yalnýz benim yetkimdedir, HÝÇBÝR ÞEFAATÝN FAYDA ETMEYECEÐÝ O GÜNDEN SAKININ DEDÝÐÝ HALDE, baþka ayetlerde kelime oyunlarý ile Allah ýn yanýnda þefaatçiler de vardýr anlamýný ayetlerden çýkartmaya çalýþýrsak, Allah a þirk koþmuþ oluruz. Veliler konusunda Kur’an ýn uyarýlarýnýn, o dönemdeki inkârcýlara hitap ettiðini söylüyor arkadaþýmýz. Ýyide Kur’an ýn tamamý zaten kâfirleri, inkârcýlarý doðru yola iletmek için inmedi mi? Yani buna benzer ayetlerin, bizlerle ilgisi yok mu? Bizlere hitap etmiyor mu? Ýþte ayetler iþimize gelmediðinde, böyle birer birer devre dýþý kalýyor, hatta bazý hadisler örnek gösterilip, ayetlerin nesih edildiðini, yani hükmünün kalktýðýný dahi söyleyebiliyorlar. Bizler günümüzde, cahiliye devrinin yaptýðý yanlýþlarýn aynýsýný, ne yazýk ki yapýyoruz.

Hatýrlayýnýz Muhammed suresi 19. ayetinde, Allah elçisine bakýn ne diyor hatýrlayalým. “ HEM KENDÝNÝN HEM DE MÜMÝN ERKEKLERÝN VE MÜMÝN KADINLARIN GÜNAHLARININ BAÐIÞLANMASINI DÝLE.” Bakýn Allah ýn elçisi, kendi günahý için bile Allah a dua ediyorsa, nasýl olurda bugün bizlerin imaný konusunda bilgisi olmayan, hatta mahþer günü söyleyeceði sözleri hatýrlayýn, BENÝM ÜMMETÝM KUR’AN I TERK ETTÝ diyecekse, Kur’an ý terk eden bir toplumun günahlarý için dua bile etmeyeceði çok açýk deðil mi? Ayete lütfen dikkat, Peygamberimiz kendisine iman etmiþ Müslümanlar için, Allah a dua et, baðýþlanmalarýný Allah dan dile diyor.

Þefaat haktýr diyerek, yalnýz Allah ýn þefaatini kabul etmeyip, þefaatçiler edinenlerin durumunu Kur’an çok açýk anlatýyor ve o gün geldiðinde hepsi birbirinden kaçacaðýný bizlere bildiriyor. Arkadaþýmýz, velilere Allah dostlarýna itaatin Kur’an da ayetlerle sabit olduðunu söyleyebiliyor. Hâlbuki Allah Bakara suresi 107. ayetinde bakýn ne diyor.

“BÝLMEDÝN MÝ KÝ GÖKLERÝN DE YERÝN DE MÜLK VE SALTANATI YALNIZ ALLAH'INDIR. SÝZÝN ÝÇÝN ALLAH'TAN BAÞKA NE BÝR VELÝ VARDIR, NE DE BÝR YARDIMCI.”

Bunca açýk Allah ýn ayetinin, tam tersinde hüküm veren bir hadisi nasýl alýp kabul ederiz ve imanýmýzýn asli unsuru yaparýz, hiç düþünmüyor muyuz? Bakara 257. ayette, Allah iman edenlerin velisidir der. Acaba bazý kardeþlerimize Allah ý veli edinmek yetmiyor mu? Allah Enam suresi 51. ayetinde, “RABLERÝNÝN HUZURUNDA TOPLANACAKLARINDAN KORKANLARI KUR'AN'LA UYAR.” diye bizlerin dikkatini çeker. Bu uyarýdan sonra, Kur’an ýn dýþýndan hangi kaynaðý kabul edebiliriz, bunu da mý anlayamýyoruz. Allah ýn elçisine hitaben ayetleri hatýrlayýn ne diyordu deki onlara diye. BEN YALNIZ KUR’AN A UYARIM, SÝZLERÝ YALNIZ KUR’AN ÝLE UYARIRIM.”

Araf 3: RABBÝNÝZDEN SÝZE ÝNDÝRÝLENE UYUN. Onu býrakýp baþka dostlara uymayýn. Ne kadar da az öðüt alýyorsunuz! (Diyanet meali)

Bakýn bu ayetin orijinalin de evliya diye geçer ve sakýn Allah ýn indirdiði Kur’an ýn dýþýnda evliyalara, velilere uymayýn diye apaçýk bildirir bizlere. Allah ýn yolundan giden her kul, Allah ýn sevgili kuludur, Allah ýn dostudur ayetlerinde bu þekliyle bahseder. Ama kimin Allah ýn en doðru yolunda gittiðini de, Rabbimiz yalnýz ben bilirim der ayetinde. Onun için bizler kimin Allah ýn sevgili kulu olduðunu bilemeyiz. Bunun acý örneklerini günümüzde görüyoruz ama ne yazýk ki ders alamýyoruz. Araf suresi 3. ayetinde Allah, tüm iman edenlere seslenerek ne diyordu hatýrlayalým, veliler konusunda.” RABBÝNÝZDEN SÝZE ÝNDÝRÝLENE UYUN; O'nun berisinden BÝR TAKIM VELÝLERÝN ARDINA DÜÞMEYÝN!”

Arkadaþýmýz dinimizde tarikat vardýr demiþ ve ayet ve hadislerle sabittir diye de eklemiþ. Kur’an da tek bir tarik, yani yol vardýr oda Allah ýn Kur’an da açýkladýðý, elçisinin uyduðu yoldur. Bunun dýþýnda Allah, sakýn dinde bölünmeyin emrini vermiþ, bölünenlerin Kur’an ýn yani dinin dýþýna çýkanlar olduðunu söylemiþtir. Þeriat Allah ýn kanunudur, asla hiç kimse tarafýndan deðiþtirilemez, ilave yapýlamaz. Buda yalnýz Kur’an hükümleridir. EÐER, BEÞERÝ HÜKÜMLERLE ÞERÝAT YARATIRSAK, BU ALLAH IN DEÐÝL, BEÞERÝN YARATTIÐI ÞERÝATTIR UNUTMAYALIM.

Dinimizi mealden deðil, Kur’an dan öðrenin diyen kardeþimize sormak isterim. Araplar kendi dillerinde indirilmiþ Kur’an ý mý yaþýyor, yoksa dini bölüp parçalayýp, beþeri þeriatýn yaratýldýðý mezheplerin oluþturduðu FIKIH inancýný mý yaþýyor. Demek ki Kur’an ý Arapça okumak deðil önemli olan, Allah ýn hükümleri ile yaþamak önemli. Ýlginçtir hadislerin orijinali de Arapçadýr, ama Türkçeye çevrilmiþ halinden hiç kimse þikâyet etmez, Kur’an a takýndýklarý tavrý onlara takýnmazlar. Bu hadisler Türkçeye çevrildiðinde gerçek hadis olamaz, diyeni hiç duymadým. Bu farklý tavrý akýlla, mantýkla açýklamak çok zor. Kur’an meali Kur’an deðildir diyen kiþilere, aslýnda Âlim insan Ýmamý Azam, çok güzel cevap vermiþ yüzlerce yýl önce, hatýrlayalým bakalým ne demiþ.

“Ýmamý Azam Görüsünün Hanefi FUKAHASINCA ayrýntýlanan gerekçesi söyle özetlenir. Kuran kâðýtlarda Yazýlmýþ ve bizim Okuduðumuz Lafýzlar deðildir. ESAS KURAN O LAFIZLARIN TAÞIDIÐI MANADIR ki, bir kelam-i nefsi ( ALLAH ýn zati ile var olmaya devam eden söz ) OLARAK KALIPTAN KALIBA DÖKÜLÜR. O kalýplar sonradan yaratýlmýþ ( Muhdes ) Varlýklardýr. OYSAKÝ ESAS KURAN, MAHLÛK OLMAYAN BÝR MANADIR.

O HALDE ESASÝ ÝTÝBARÝ ÝLE MANA OLAN KURAN I ARAPÇA LAFIZ YERÝNE, BAÞKA LAFIZLARDAKÝ ÇEVÝRÝSÝNDEN OKUMAK MÜMKÜNDÜR.”

Arkadaþýmýz, din yalnýz Kur’an ý okumakla bitmez demiþ ve dini yaþamak için Kur’an ýn yanýnda baþka kaynaklarýnda olduðunu, rahatlýkla söylemiþ. Benim Allah ýn dostlarýna veli kiþilere, Allah ýn seçtiði insanlara düþmanlýk yaptýðýmý söylüyor. Böyle bir þeyi aklý baþýnda hiç kimse yapmaz. Daha doðrusu böyle bir tavýr hiç kimseye yapýlamaz. Unutmayalým, günümüzde ismi kullanýlýp anlatýlan, onca bilgiler acaba bahsedilen kiþilerin söylediði sözler mi? Kim garanti verebilir bizlere?

Allah Kur’an da, elçisini bizlere örnek olarak göstermiþtir. Ýslam ý yaþama azmi, insanlara karþý tavrý, davranýþlarý hayat görüþü ile bizler için örnektir Peygamberimiz. Hatýrlayýnýz tarikatlar, mezhepler, Peygamberimizin ölümünden yüzlerce yýl sonra ortaya çýkmýþtýr. Bu bölünmüþlüðü nasýl savunuruz. Allah yasaklamýþ. Yaradan dinde sakýn bölünmeyin diyor, birileri çýkýyor, dinde bölünmekte zenginlik vardýr diyor. Siz Allah a mý inanýyorsunuz, yoksa bu sözleri söyleyenlere mi?

Arkadaþýmýz izlediði yolunun, hem Kur’an ý kerim, hem de sahih hadislerin yolu olduðunu söylemiþ. Sahih kelimesi saðlam, güçlü, þüphe duyulmayacak kadar doðru anlamýndadýr. Sizce Allah ýn ayetlerinden baþka sahih, þüphe duyulmayacak kadar doðru olduðuna emin olabileceðimiz sözler var mýdýr? Kur’an Allah ýn korumasýnda, bunun dýþýnda hangi bilgi, söz Allah ýn korumasýndadýr, bunun garantisini bizlere aramýzda verebilecek var mý? Allah Maide 50. ayetinde, Kimin hükmü/sözü Allah ýn kinden daha güzeldir diyor. Araf 185. ayetinde, O halde Kur’an dan sonra hangi söze inanacaklar, diye uyarýyor. Nisa 87. ayetinde, Kimdir sözü Allah ýn kinden daha doðru olan diyor. Bakýn Allah ýn elçisi yalnýz nereye uymuþ, bakalým arkadaþýmýzýn söylediði gibi, Peygamberimizin uyduðu baþka kaynaklar, bilgiler var mý?

BANA VAHYE DÝLENDEN BAÞKASINA DA UYMAM! Ve ben, açýkça uyaran bir elçiden baþkasý da deðilim.(Ahkaf 9)

“Ey kavmim! ANDOLSUN KÝ BEN SÝZE RABBÝMÝN VAHYETTÝKLERÝNÝ TEBLÝÐ ETTÝM ve size öðüt verdim.” (Araf 79) . Bu Kuran bana vahyolundu ki, ONUNLA SÝZÝ VE ULAÞTIÐI HERKESÝ UYARAYIM. (Enam 50)

(Ey Muhammed!) SANA VAHYOLUNANA UY ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret. (Yunus 109) Bu Kuran bana vahyolundu ki, ONUNLA SÝZÝ VE ULAÞTIÐI HERKESÝ UYARAYIM. (Enam 19)

Bakýn Allah ýn elçisi, ben yalnýz Kur’an a uydum ve yalnýz Kur’an ý teblið ettim sizlere diyor. Ama bazý kardeþlerimiz Kur’an ýn yanýnda, emin olamayacaðýmýz rivayetlerin de dinin asli unsuru olduðunu, peygamberimizin din adýna tebliði olduðunu söyleyebiliyor. Acaba hangi Müslüman, Allah ýn ve elçisinin yolunda yürüyordur? Karar sizlerin, imtihan sizin imtihanýnýz. Son olarak enbiya suresi 10. ayeti hatýrlatmak istiyorum.

Enbiya 10: Yemin olsun, SÝZE BÝR KÝTAP GÖNDERDÝK KÝ, ÖÐÜT VE UYARINIZ/ZÝKRÝNÝZ/ÞEREFÝNÝZ YALNIZ ONDADIR. Hâlâ aklýnýzý çalýþtýrmayacak mýsýnýz? (Yaþar Nuri Öztürk meali)

Allah size öyle bir kitap gönderdik ki, bütün þanýnýz, þerefiniz, öðüt ve uyarýnýz yalnýz ondadýr diyor. Ama bu uyarýlar, bu ikazlar bizlere yetmiyor, Allah ýn kitabýnýn yanýnda, asla emin olamayacaðýmýz rivayet bilgileri de, din adýna yaþamaktan çekinmiyoruz ve kendimize yol ediniyoruz. Gerçekler ortaya çýktýðýnda, piþmanlýk duymak istemiyorsak, Allah ýn emrettiði gibi, en garantili yolu izleyelim ve YALNIZ KUR’AN IN ÝPÝNE SARILALIM.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR