nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Tem 27, 2016 4:54 pm    Mesaj konusu: Ýnancýmýzý Kullananlarýn Artýk Tuzaðýna Düþmeyelim. Alntyla Cevap Gnder

Ýnancýmýzý, dinimizi nasýl yanlýþ yaþadýðýmýzýn ve bununda yalnýz kendimize deðil, topluma ve ülkemize de nasýl zararlar verdiðinin, düþündürücü bir örneðini yaþattý Rabbimiz bizlere. BAÞIMIZA GELEN BU ÞERDEN ÝBRET ALARAK, DERSLER ÇIKARANLARA NE MUTLU.

Allah bizleri imtihan ettiðini söyler Kur’an da ve din, iman adýna sakýn veliler, efendiler, þeyhler edinmeden imtihanýnýzý yaþayýn dedikten sonra, güvenebileceðimiz tek velinin, Allah bizzat kendisi olduðunu, çok açýk bir þekilde ayetinde bizlere bildirir ve uyarýr. Tabi bizlerin rehberi ne yazýk ki Kur’an olmaktan çýkartýldýðý için, bizler bu uyarýlarý ya duymayýz, ya da duymamýz engellenmiþtir. Kur’an ýþýðýyla nurlanmayan bizler, birde Allah ýn bu uyarýlarýna tamamen ters düþen bir inancý kabul ederek VELÝSÝ, ÞEYHÝ OLMAYAN CENNETE GÝDEMEZ diyecek kadar yoldan çýktýðýmýzýn, farkýnda bile deðiliz.

Allah Kur’an da bu konu ile ilgili uyarýlarýna devam ederek, SAKIN SÝZLERÝ ALLAH ÝLE ALDATMASINLAR sözlerinden de elbette hiç nasiplenmedik. Çünkü birileri bizlere, Kur’an ý anlayarak okumak yerine, anlamadan okumamýzý tavsiye ettikleri için, Yaradan ýn ikazlarý bizlere hiç ulaþmadý. Bizler, sevap kazanma sözcüðünün ne anlama geldiðini bile anlayamadýk. Anlamýný bilmesen de Kur’an ý oku dediler, böylece DÝNÝ ÇIKARLARI ADINA KULLANAN CEMAAT, TARÝKAT OLUÞUMLARI TOPLUMU, DÝN ADINA ÝSTEDÝKLERÝ GÝBÝ YÖNETTÝLER. Hâlbuki Allah Kur’an da baþka bilgilere, sözlere uymamamýz gerektiðini bildirmiþ, din adýna Allah dan baþka veli, dost edinmemizi yasaklamýþtýr.

Araf 3: Rabbinizden size ÝNDÝRÝLEN KÝTAP'A UYUN, O'NDAN BAÞKA DOSTLAR EDÝNEREK ONLARA UYMAYIN. PEK AZ ÖÐÜT DÝNLÝYORSUNUZ. (Diyanet eski meali)

Ülke olarak yaþadýðýmýz bu vahim durum, bizlere ibret olmalýdýr. Dini çýkarlarý adýna kullanan din simsarcýlarý, çýkar çatýþmasýna girdiklerinde, nasýl bir birlerine düþman kesildiklerini, hatta akla gelmeyen þeyleri yaptýklarýný gördük. Ama Allah ýn adaleti devreye girince, gerçekler ortaya çýktý. ÞÝMDÝDE SEYREDÝN BAKIN, ALLAH KÝMÝ KÝMÝNLE TERBÝYE EDÝYOR. Ne dersiniz, çok düþündürücü deðil mi?

Zalimleri, adaletsizleri bu hale getirenler, güçlendirenler KENDÝ MENFAATLERÝ DOÐRULTUSUNDA CANAVARLAR YARATANLAR, lütfen biraz durup düþünsünler ve ibret alsýnlar. Allah, din, iman kelimesini aðzýndan düþürmeyenlerin, Ýslam a verdiði zararlarý anlatmak mümkün deðil. Þunu lütfen unutmayalým din, iman sözcüklerle deðil, Allah ýn Kur’an da ki emirlerini, hayata geçirmekle yaþanýr. Allah bu konuda bizleri uyararak, KÝMÝN TAKVACA ÜSTÜN OLDUÐUNU, KÝMLERÝN EN DOÐRU YOLDA OLDUÐUNU, YALNIZ BEN BÝLÝRÝM DEMÝÞTÝR.

Ýsra 84: De ki: “Herkes kendi yapýsýna uygun iþler görür. RABBÝNÝZ, EN DOÐRU YOLDA OLANI DAHA ÝYÝ BÝLÝR.” (Diyanet meali)

Allah ýn bunu söylemesinin nedenlerini bizler, anlamak istemediðimiz içindir ki, günümüzde öyle insanlarý ALLAH DOSTU YAPIP YÜCELTTÝK KÝ, NEFSÝMÝZDE ALLAH KATINDA TAKVACA ÜSTÜN ÝNSANLAR YARATTIK. Þimdide onlarýn zulümleriyle ülkemiz acýlar yaþýyor. Hatýrlayýnýz lütfen, ismini dahi zikretmek istemediðim bu zat hakkýnda, nasýl güzel övgüler söyleniyordu, yere göðe sýðdýramýyorlardý. Sonuç ne oldu? Anlayan, düþünen ibret alan ders çýkaracaktýr. Düþünmeyi birilerine emanet edenlere zaten sözüm yok. Onlar her þeye müstahaktýr.

Deðerli din kardeþlerim. Ýnancýmýzý, imtihanýmýzý hiç kimseye emanet edemeyeceðimizi, bizlerin bizzat yaþamamýz gerektiðinin bilincinde olmalýyýz. Sorumlu olduðumuz rehberin, yalnýz Kur’an olduðunu lütfen unutmayalým, UNUTURSAK ALLAH BÖYLE ACILARI BÝZLERE, TEKRAR YAÞATACAKTIR.

Kur’an ýn uyarýsý, sizleri yönetecekleri EHÝL ÝNSANLARDAN SEÇÝNDÝR. Bu uyarýnýn ne olduðunu anlamanýn zamaný geldi ve geçiyor. Kur’an demokrasiyi bizlere öneriyor, onun içinde, YÖNETÝCÝLERÝNÝZÝ KENDÝNÝZ SEÇÝNÝZ DÝYOR ve toplumlarýnda bilinçli olmasý adýna uyarýlar yapýyor. Bu gerçekleri görmemizi istemeyen cemaat, tarikat eksenli oluþumlar, toplumun bu gerçeklerini görmesini engelliyorlar. HATTA BU GRUPLARA GÝRENLERÝN DÜÞÜNME, AKLINI KULLANMA YETKÝSÝNÝ DE ELLERÝNDEN ALARAK, BÝZZAT KENDÝLERÝNE HER KONUDA KOÞULSUZ BÝAT/ÝTAAT ETMELERÝNÝ SAÐLIYORLAR. Böyle olunca da, koyun misali yaþamaktan kurtulamýyoruz. ONUN ÝÇÝNDÝR KÝ DEMOKRASÝ, KENDÝ YÖNETÝCÝSÝNÝ BÝZZAT KENDÝSÝ SEÇEBÝLECEK BÝLÝNCE, BÝLGÝ VE BECERÝYE SAHÝP OLAN, TOPLUMLARIN YÖNETÝM ÞEKLÝDÝR.

Yaþadýðýmýz bu acý örnekte, çok kiþinin ve ailelerin, ana, babalarýn caný yandý, yanmaya da devam edecektir. Gelin yaþadýðýmýz bu acý örnekten, dersler çýkartalým. AÇIÐA ÇIKAN BU ZALÝM VE PERVASIZ ÖRGÜTÜN BÝRÇOK BENZERLERÝNÝN, ORTALIKTA CÝRÝT ATTIÐINI UNUTMAYALIM. EL BÝRLÝÐÝYLE ONLARIDA TOPLUMDAN TEMÝZLEYELÝM. Onlarýnda diðerlerinden farklarýnýn olmadýðýný bilelim ve bizleri kendi çýkarlarý adýna nasýl kullandýklarý gerçeðini, BÝRDAHA AYNI ACI OLAYLAR YAÞANMADAN, ARTIK BÝZLER FARKINA VARALIM ve bu örgüt, cemaat, tarikat oluþumlarýnýn tuzaklarýna düþmeyelim.

Artýk ülkemiz buna benzer acýlar yaþamasýn. Bizleri ALLAH ÝLE ALDATANLARIN TUZAÐINA DÜÞMEYELÝM. Allah ýn önerisi laik demokratik yönetimi, hayatýmýza tam olarak geçirelim ve yöneticilerimizi seçerken de, EHÝL ÝNSANLARDAN SEÇELÝM.

Kur’an dinde zorlama yoktur der ve bizlerin imtihanýnýn, bizzat Allah ile kul arasýnda olduðu vurgusunu çok açýk yapar. Ýþte bu laik ve demokratik bir yönetimin tarifidir. Laik yönetim dinsizlik deðil, tam tersine her dinin ve inancýn önünü açan ve rahatça yaþanmasýný saðlayan bir yönetim þeklidir.

Allah elçisi tarafýndan gönderilen Kur’an a kullarýnýn, ne derece uyup uymayacaðýný, kiþinin kendisine bizzat býrakmasý LAÝK DEVLET YÖNETÝMÝNÝN TARÝFÝDÝR. Lütfen dikkat, devlet yönetimi diyorum. KÝÞÝ LAÝK OLMAZ, ÇÜNKÜ HER ÝNSANIN ÝMAN ETTÝÐÝ, YAÞADIÐI BÝR ÝNANCI VARDIR VE ONDAN SORUMLUDUR, BUNA HÝÇ KÝMSE MÜDAHALE EDEMEZ.

Bizler ne yazýk ki Allah ýn yanýnda, þefaatçiler, dostlar, veliler edindik ve bunun cezasýný çekiyoruz. Allah benden baþka dost, þefaatçi edinmeyin dediði halde bu yanlýþý yapýyoruz.

Secde 4: Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasýndakileri altý gün içinde (altý evrede) yaratan sonra da Arþ’a kurulandýr. SÝZÝN ÝÇÝN O’NDAN BAÞKA HÝÇBÝR DOST, HÝÇBÝR ÞEFAATÇÝ YOKTUR. Hâlâ düþünüp öðüt almayacak mýsýnýz? (Diyanet meali)

Ülkemizin baþýna gelen bu elem, üzüntü verici olaydan çok önemli dersler çýkartýrsak, Rabbimiz ayný acýlarý bizlere bir daha yaþatmayacaktýr, lütfen buna inanalým. Onun içinde cemaat, tarikat oluþumlarýnýn içinde olmayalým. Bizleri yönetenlerde bunlara izin vermemelidir. Ýmanýmýzý bizzat bizler çaba göstererek, Kur’an dan anlayarak ve üzerinde düþünerek yaþayalým. Böylece imanýmýzý, inancýmýzý kullananlarýnda tuzaðýna düþmemiþ oluruz.

Allah bizlerin, ülkemizin yardýmcýsý olsun. Kur’an gerçeklerinin farkýna varabilen, Allah ile aldatanlarýn tuzaðýna düþmeyen, toplumlar olabilmek dileklerimle.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


http://hakyolkuran.com/
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR