nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Cum Eyl 11, 2015 3:06 pm    Mesaj konusu: Halbuki Onlara Rableri Tarafýndan Yol Gösterici Gelmiþtir. Alntyla Cevap Gnder

Bizler inancýmýzý yaþarken ne yazýk ki, dinimizi nerelerden öðrenmeliyiz, hangi kaynaktan en doðru bilgiyi alýrýz, bunun doðru tespitini yapamýyoruz. Çevremizde öyle çok bilgi kirliliði var ki bu konuda, toplumda okuma, araþtýrma alýþkanlýðý olmadýðý için, kime inanacaðýný bilemez durumda, neredeyse her söylenene inanan bir toplum olmuþuz.

Allah gönderdiði rehber kitapta, yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn, sizleri doðru yola ulaþtýracaktýr dedikçe, ne yazýk ki bizler Allah ýn rehberine karþý, öyle bir tavýr içine girmiþiz ki farkýnda olmadan, NEREDEYSE ALLAH NE EMREDÝYORSA, BÝZLER TERSÝNÝ YAPAR OLMUÞUZ. Böyle olunca da, hak ýn yerini ne yazýk ki batýl almýþ. Batýlý din diye yaþadýðýmýz içinde, gönüller ve kulaklar mühürlenmiþ, gözler perdelenmiþ.

Bizler Kur’an ý yeterli görmemiþiz, bizlere dini anlatanlardan öyle öðrenmiþiz, þüphe duymadan da inanmýþýz. Atalarýmýzýn dine ilave inançlarýný Kur’an da göremediðimizde, bak Kur’an da her þey yokmuþ gördünüz mü, þunlar ya da bunlar Kur’an da geçmiyor diyerek, toplum olarak yanlýþ bilgilerle korkutulmuþuz, yanýltýlmýþýz.

Hâlbuki Yaradan sizlere açýkladýðým, gönderdiðim bilgilerden sorumlu tutuyorum, sizleri Kur’an da bilgilendirdiklerimden hesaba çekeceðim dediði halde, görmezden gelmiþiz Allah ýn uyarýlarýný.

Cahiliye toplumlarý, Allah ýn daha önce gönderdiði kitaplarýndan uzaklaþarak, Yaradan ýn hiç bahsetmediði, hatta tasvip etmediði yol ve yöntemlere saptýklarý için, bakýn Rabbimiz nasýl uyarýyor.

Necm 23: Onlar hiçbir þey deðil, sýrf sizin ve babalarýnýzýn taktýðýnýz (boþ) isimlerdir. ALLAH ONLAR HAKKINDA HÝÇBÝR DELÝL ÝNDÝRMEDÝ. ONLAR YALNIZ ZANNA VE NEFÝSLERÝN SEVDASINA UYUYORLAR. Hâlbuki onlara Rableri tarafýndan YOL GÖSTERÝCÝ GELMÝÞTÝR. ( Elmalý Hamdi meali)

Yaradan bir baþka ayetinde de, ayný konuya dikkat çekerek, açýklamadýðým detay vermediðim konular hakkýnda konuþmanýzý haram kýlýyorum diye bizleri uyarýyordu ve bu ayetinde de, o günkü toplumun yaptýðý yanlýþa dikkat çekerek, edindikleri þefaatçiler, putlaþtýrdýklarý kiþiler konusunda, Allah ýn hiçbir kanýt indirmediðini belirtiyor. BURADAN DA AÇIKÇA ANLIYORUZ KÝ, ALLAH IN KUR’AN DA AÇIKLAMADIÐI, BAHSETMEDÝÐÝ HÝÇBÝR KONU, BÝLGÝ BÝZLERÝ BAÐLAYICI DEÐÝLDÝR, DÝNÝN ANA UNSURU DA OLAMAZ. Ayetin sonunda çok açýk bir þekilde, Allah noktayý koyuyor ve bakýn ne diyor?

(HÂLBUKÝ ONLARA RABLERÝ TARAFINDAN, YOL GÖSTERÝCÝ GELMÝÞTÝR.)

Demek ki Allah toplumlara yol gösterici olarak ne gönderdiyse, bizler yalnýz ondan sorumluymuþuz. Bunun dýþýndan söylenenlere çok dikkatle yaklaþmalýyýz. Çünkü Rabbimiz Kehf 26. ayetinde çok açýk hükmünü veriyor ve diyor ki;

(KENDÝ HÜKMÜNDE HÝÇ KÝMSEYÝ ORTAK KILMAZ.)

Allah din ve iman konularýnda hüküm veren, açýklama yapan yalnýz kendisi olduðunu, bunun dýþýnda konuþanlarýn, kendi nefislerinin esiri olup, zanna, rivayete ve sanýya uyanlar olduðunu açýkça bizlere bildiriyor.

Bizler ne yazýk ki Kur’an ýn açýklamalarýný yeterli görmeyip, kaynaðýndan emin olamadýðýmýz ve edindiðimiz veliler, þefaatçiler, þeyhler ve efendilerin sözlerine inanmakta hiç þüphe duymuyoruz. Hâlbuki Rabbimiz en doðru sözün, bakýn kimin olduðunu söylüyor bizlere.

Nisa 87: Allah, kendisinden baþka hiçbir ilâh olmayandýr. Andolsun, sizi kýyamet gününde mutlaka bir araya toplayacaktýr. Bunda asla þüphe yoktur. KÝMDÝR SÖZÜ ALLAH’INKÝNDEN DAHA DOÐRU OLAN? ( Diyanet meali)

Demek ki güvenebileceðimiz, en güvenilir kaynak, söz yalnýz Allah ýn bizlere indirdiði Kur’an olduðu bir kez daha anlaþýlýyor. Tabi atalarýnýn hurafe inançlarýný yaþamaya devam etmek adýna, bu ve buna benzer ayetleri görmezden gelenlere söyleyecek sözüm, ne yazýk ki yok. Yaradan böyle insanlara bir þeytan musallat ederim ve onlarýn can yoldaþý olur, diye de bizleri uyardýðýný hatýrlatmak isterim. Dikkatimizi çekmesi adýna, sizlere Allah ýn bir uyarýsýný daha hatýrlatmak istiyorum.

Ali Ýmran 19: Þüphesiz Allah katýnda din Ýslâm’dýr. Kitap verilmiþ olanlar, KENDÝLERÝNE ÝLÝM GELDÝKTEN SONRA SIRF, ARALARINDAKÝ ÝHTÝRAS VE AÞIRILIK YÜZÜNDEN AYRILIÐA DÜÞTÜLER. Kim Allah’ýn ayetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabý çok çabuk görendir. (Diyanet meali)

Ayette çok dikkat çekici bir uyarý ve hatýrlatma var. Allah ýn gönderdiði dinlerin tek bir adý var, oda Ýslam dini. Kendilerine ilim geldikten sonra ihtiras ve aþýrýlýk yüzünden ayrýlýða düþmelerinden bahsediliyor. Peki, burada ayrýlýða düþtükleri konu nedir? Ýþte bunu ne yazýk ki bugün bizler anlamak istemiyoruz, sýrf batýl inançlarýmýzý yaþamak adýna.

Dinde bölünmüþ, inançlarýmýzda Allah ýn gönderdiði rehberden uzak, orta yolu deðil, her konuda aþýrýya gitmiþ bir toplum olmuþuz. Peki, ayetin sonunda kim Allah ýn ayetlerini inkâr ederse, Allah onlarla hesabý çok çabuk görür derken, gönderdiði kitaplara iman etmeyen, kabul etmeyenlerden mi bahsediyor sizce?

Elbette hayýr. Dikkat ederseniz, kitap verilmiþ olanlardan, yani Ehli kitap toplumundan bahsediyor. Buradan da anlýyoruz ki, hiç kimse ne Allah ý, nede gönderdiði kitabý inkâr ediyorum demiyor. Peki, ne yapýyor da Allah bu uyarýyý yapýyor?

Cahiliye toplumunun yaptýðýnýn aynýsýný, bugün bizlerde yapýyoruz ve Allah ýn gönderdiði kitabý yeterli görmeyerek, atalarýmýzdan bizlere intikal etmiþ tüm itikatlarý, bunlarda Allah emridir diye hiç düþünmeden, Allah ýn kitabýyla hiç karþýlaþtýrmadan kabul ediyor ve yaþýyoruz. Apaçýk elimizde Kur’an varken, kendi ihtiraslarýmýz yüzünden bir birimizle tartýþýyor, ayrýlýða düþüyoruz. Hâlbuki tartýþtýðýmýz konularda hakemin, yalnýz Kur’an olduðunu unutuyoruz.

Batýl, rivayet ve saný içimize öyle bir iþlemiþ ki, batýlý ne yazýk ki HAK görüyoruz. Allah ýn gözlerine perde çekerim, gönüllerini mühürlerim, onlara bir þeytan musallat ederim diye uyardýðý hükmü, sanýrým bu olsa gerek. Rabbim bizleri, böyle olanlarýn þerrinden korusun.

Allah katýndan bizlere, yol gösterici olarak gelen Kur’an da, þefaat tümden bana aittir, hiçbir þefaatin fayda etmediði o günden sakýnýn dediði halde, bu gün bizler tam tersini yapýp, þefaatçiler edinmiyor muyuz? Yaradan dinde sakýn bölünmeyin diye uyardýðý halde, dinde bölünmekte bereket ve zenginlik vardýr demiyor muyuz?

Biz Kur’an ý yemin olsun ki kolaylaþtýrdýk ve sizlere gerekli olan her bilgiyi deðiþik ifadelerle açýkladýk, sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum dediði halde, Kur’an ý herkes anlayamaz, Kur’an da her bilgi yoktur ve açýklanmamýþtýr diyerek, toplumu Kur’an a deðil de, beþerin yazdýðý, doðruluðundan asla emin olamayacaðýmýz kitaplara yönlendirmiyor muyuz? Her namazýmýzda, yalnýz senden yardým dileriz diye Allah a söz verdiðimiz halde, edindiðimiz veli, þeyh ve efendilerden, yatýrlardan yardým istemiyor muyuz?

Böylece bizler, sýrf atalarýmýzýn inançlarýný yaþamaya devam edebilmek adýna, apaçýk ayetleri görmezden gelerek, üstünü örterek hayatýmýza geçirmeden, inkâr edenlerin safýnda oluyoruz. BÝLE BÝLE, GÖRE GÖRE ÝNKÂRCILIK ÝÞTE BÖYLE HAYATIMIZA GÝRÝYOR AMA TOPLUM OLARAK FARKINDA DEÐÝLÝZ. Çünkü bizler Ýslam ý güdülenerek, birilerine tabi olarak yaþýyoruz. Buda bizleri Kur’an ýn yolundan saptýrýyor. Allah bunlarý yapanlara, kâfir diyor hatýrlatýrým. Çünkü inandýktan sonra, Allah ýn hükümlerini görmezden gelmek ve tersini yapmak dinden sapmaktýr.

Ben bu yazýmda din kardeþlerimi, Allah ýn ayetleri ile uyarýp, yapýlan yanlýþlarýn farkýna varýlmasýna vesile olmaya çalýþtým. Nasiplenene, uyarýyý fark edebilene ne mutlu. Çünkü Yaradan kurtuluþa erenlerin, yalnýz Allah ýn katýndan gelen Kur’an üzerinde olanlar olacaðýný, bakýn nasýl bildiriyor.

Bakara 5: Ýþte onlar, RABLERÝNDEN GELEN BÝR HÝDAYET ÜZEREDÝRLER ve kurtuluþa erenler de ancak onlardýr. (Diyanet vakfý meali)

Ömür çok kýsa, adeta bir göz açýp kapama mesafesinde. Emaneti teslim etmeden, gelin bizlere din adýna anlatýlanlarý Kur’an ile sorgulayalým ve ebedi hayatýmýzý ateþe atmayalým.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK

http://hakyolkuran.com/

http://kuranyolu.blogcu.com/

http://halukgta.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR