nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Sal Mar 10, 2009 9:33 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýncirin faydasý saymakla bitmez. Sözgeliþi, içerdiði yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve diþlerin oluþumu ile saðlýklarýný garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- Ýncir, içerdiði yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini saðlayan bir besindir. Sözgeliþi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17si, demir ve magnezyumun yüzde 30 u, fosforun yüzde 20si, B1 vitamininin yüzde 5 i ve B2 vitamininin yüzde 4 ü alýnmýþ olur.





- Ýncir, içerdiði yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karýþmadan atýlmasýný saðlar.
- Sindirimi kolaylaþtýran incirin, bedeni bakterilere karþý koruyan etkileri de vardýr.
- Ýncir içerdiði yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve diþlerin oluþumu ile saðlýklarýný garantiler. Ýncirin içerdiði kalsiyum, diðer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kiþilerin incir yemeleri öðütlenir.
- Ýncir, içerdiði benzaldehit adlý maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karþý etkili olur.
- Kuru incirden hazýrlanan infüzyon, özellikle çocuklarda korkusuzca kullanýlabilen etkili bir müshildir. Bunun için iki-üç kuru incir doðranýr. Üzerine kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip bir infüzyon hazýrlanýr. Bu infüzyondan günde 2-3 bardak içilir.
- Körpe incir yapraklarýnýn sütü siðile karþý etkilidir. Bu etkiyi saðlamak için körpe incir yapraðýndan sýzan süt siðile sürülür.
- Körpe incir yapraklarýnýn ezilmesiyle hazýrlanan yara lapasý, çýbanlarýn olgunlaþtýrýlmasý ve baþ verip delinmesinde etkili olur.
- Kurutulmuþ incir yapraklarýyla hazýrlanan dekoksiyon, hemoroit (basur) ve çýbanlara karþý etkilidir. Körpe incir yapraklarý, havadar ve güneþ görmeyen bir yerde kurutulur. Bu yapraklar parçalanýr. 2-3 tatlý kaþýðý kurumuþ yaprak bir bardak suda 30 dakika kadar kaynatýlýr. Böylece hazýrlanan dekoksiyonla ýslatýlan bez basur memesine sürülür ya da çýbanlara sarýlýr. Hemoroite karþý bu dekoksiyondan günde 2-3 bardak içilir

Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Saðlýk Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR