nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
alikemal



Kayt: 05 May 2006
Mesajlar: 37

MesajTarih: Pts Ekm 22, 2007 1:08 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýlk dakikalarda Beþiktaþ karþýsýnda 2-0 yakalayan Trabzonspor oyundan düþmesi sonucu Avni Aker den de boynu bükük ayrýlarak zirveden uzaklaþtý.

Beþiktaþ savunmasýný orta alana yakýn kurdu. Trabzonspor için bulunmaz bir fýrsat. Yatara ve Gökdeniz gibi Türkiye nin en iyi kontratak yapan iki futbolcusu için bulunmaz bir nimetti.
Beþiktaþ Avni Akerde çok kötü baþladý ve herkes fark yiyecek derken her zamanki gibi nükseden hatalar ve kadronun yetersizliði Beþiktaþ ýn yoluna devam etmesini saðladý.

Ýlk yarý için söyleyebileceðim atýlan iki gol ve Trabzonspor un kalesinde gördüðü amatörce yenilen iki gol. Olacak gibi deðil. Ziya hoca açýklama yapýyor. 90 dakika koþan bir ekip olacaðýz. Ancak görüyoruz ki hiçte öyle deðil. Orta saha ileri çýktýðýnda geri gelemiyor. Dolayýsýyla kenar futbolcular toplarý kesmede zorlanýyor ve hata yapýyorlar. Kesiciler Hüseyin ve Ayman a da çok yük biniyor.

Trabzonspor un yediði gollerin yorumunu yapmak istemiyorum. Sol kanattaki Celalettin in yetersiz olduðunu saðýr Sultanda biliyor. Yapmýþ olduðu penaltý pozisyonunu amatör futbolcu yapmaz. Gereksizdi.

Ýkinci yarýda ise Trabzonspor yine düzensiz hatlar arasý kopukluk orta sahanýn oyundan düþmesi maðlubiyetin baþlangýcý oldu. Hele hele Yattara nýn oyundan çýkarýlmasý Beþiktaþ ýn rahat hücuma kalkmasýna neden oldu. Bence oyundan Ceyhun alýnmalýydý Bu maçta Trabzonspor adýna oyuna hiçbir katkýsý olmadý

Umut þu anki haliyle bu takýma yakýþmýyor. Alavere dalavere ile Ersen i de satan yönetim Umut un alternatifsiz kalmasýna sebep oldu.

Son olarak diyeceðim þu; kadro yetersiz, olan kadroyu da Ziya hoca iþleyemiyor. En güzeli önce ziya hoca býrakmalý ardýndan yönetim kongreye gitmelidir.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
alikemal



Kayt: 05 May 2006
Mesajlar: 37

MesajTarih: Pts Ksm 26, 2007 12:50 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Trabzonspor zor bir dönemden geçiyor. Kadro yetersizliði, saha sonuçlarý, Mali durum, siyasetin gölgesi maalesef Trabzonspor u sýradan bir hale getirdi. Avni Aker’den kolay kolay çýkmak her babayiðidin harcý deðildi. Ancak son yýllarda rakip takýmlar Avni Aker de oynamadan 3 puanlarýný kendi hanelerine yazýyor. 7 milyon dolarla devralýnan kulüp bu gün 50 milyon dolarý aþan bir borçla karþý karþýya kaldýðý gibi ciddi anlamda da kadro sýkýntýsý çekmektedir. Yeni Hocasý ile futbol anlayýþý deðiþim göstereceði izlenimi vermekte ancak kadrosunda bulundurduðu futbolcularla bunun olmayacaðý anlaþýlmaktadýr. Ersun hoca tercihi doðrumu yanlýþmý birlikte göreceðiz. Yabancý hoca alýnmasý çok daha isabetli olacaðý kanaatindeydim.

Trabzonspor-Galatasaray maçýnýn favorisi her ne kadar Galatasaray görünmüþse de kendi saha ve seyircisi önünde oynayan Trabzonspor un maçý alabileceði görüþü de hakimdi. Maçýn baþlamasýyla oyuna hakim olan Galatasaray’dý. Pres yapan kanatlarý kullanan top yapan ve etkili ataklar gerçekleþtiren Galatasaray’dý. Buna raðmen oyunda dengeyi kurmaya çalýþan Trabzonspor un en etkili ataðý ise Ceyhun un attýðý cýlýz þut ile Umut un saðdan gelen ortaya kafa vuruþu. Baþka yok.

Ýkinci yarý oyunu rakip sahada karþýlayan ve daha atak görünen takým Trabzonspor du. Buna raðmen önemli gol pozisyonlarýna giremedi. Gökdeniz Umut, Ceyhun ve Yattara beklenen futbolu oynayamayýnca Trabzonspor gol yollarýnda da etkisiz kaldý.

Trabzonspor da en iyi Serkan oynadý ardýndan Hüseyin de diyebiliriz. Serkan Sað kulvarý iyi kullandý. Koþtu top taþýdý, baský yaptý orta yaptý gayret gösterdi. Bu sezon seyrettiðim en iyi futbolunu oynadý. Hüseyin top kesti orta göbeði kontrol etmeye çalýþtý, ataklarý kesti, oyunu yönlendirdi.

Acý ama gerçek olan þu; Kaleden tutunda savunma orta saha ve forvet Trabzonspor u taþýyacak kapasitede deðil son iki yýlda Trabzonspor hem takým olarak hem kulüp olarak küçülerek camiayý ziyadesiyle üzmüþtür.

Trabzonspor da kongre süreci baþlamýþtýr. Görünen o ki birden çok adayla kongreye gidilecektir. Ancak yanlýþ olan þu; siyasiler, siyasetçiler milletvekilleri bakanlar bu takýmdan ellerini çeksinler. Geçmiþte yaptýklarý yanlýþlarýn faturasýný hem kulüp hem de taraftarlar ödüyoruz. Ben taraftar olarak artýk fatura ödemek istemiyorum. Allah Aþkýna ellerinizi çekin. Trabzonspor a yapacaðýnýz en büyük iyilik budur.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
idrisvarli



Kayt: 01 ub 2007
Mesajlar: 38

MesajTarih: Pts Ksm 26, 2007 8:27 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

trabzonspor için söylenecek tek sey bizi bu hallere düþürenler utansýn
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder MSN Messenger
alikemal



Kayt: 05 May 2006
Mesajlar: 37

MesajTarih: Pts Arl 17, 2007 2:45 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Sahne Gökdeniz in

Bu hafta sonu yapýlmasý gereken kongre ertelenmesi ile þok yaþan Trabzonspor camiasý Ýstanbul Büyükþehir Belediyespor karþýsýnda nasýl bir oyun ortaya koyacaðý merak konusu oldu.

Ýstanbul Büyükþehir Belediyespor iyi bir takým kontratak futbolu iyi uygulayan rakibe baský yapabilen, özellikle hücum da etkili futbolculara sahip bir ekip. Forvet oyuncusu Erman savunmamýza zor anlar yaþattý. Maçýn ilk yarýsýnda Ýstanbul Büyükþehir Belediyespor Trabzonspor a oranla daha etkili ve düzenli idi.

Trabzonspor ilk yarýda iyi bir futbol ortaya koyamadý. Ýki pas yapamayan savunmada güven vermeyen orta alanda baský yapamayan silik bir takým görünümünde idi.

Ýkinci yarýda; Trabzonspor oyunu rakip sahada baský yaparak aðýrlýðýný hissettirmeye baþladý. Ersun hocanýn göreve gelemsiyle takýmda bazý þeylerin deðiþtiðini görebiliyoruz. Rakip sahada baský, ayaða pas yapabiliyor. Hücumda kenarlarý kullanabiliyor. Trabzonspor 1-0 geri düþtükten sonra oyuna müdahale eden Ersun hoca 59. dakikada Ceyhun u oyundan aldý yerine Adnan ý aldý. Bu dakikadan sonra sahada çok farklý bir Trabzonspor vardý. Savunmada aðýr olmasýna raðmen göbekte oynayan Çaðdaþ ile Erdinç hatasýz oynarken Adnan da kenarlara top atarak rakip baskýyý azaltmaya çalýþtý.

Ayman ve Hüseyin defansýn önünde, gelen hücumlarý karþýlamaya çalýþtý. Hüseyin bu hafta vasatý aþamadý. Ayman’sa her zaman ki gibi hýrçýn ve sert futboluyla takýmýn baþýný aðýrtacak gibi. Serkan ise son haftalardaki futboluyla güven veriyor. Pres yapýyor. Hücuma kalktý rakibi karþýladý. Umut ise yine ayný umutsuz olmaya devam ediyor. Yakaladýðý pozisyonlarý deðerlendiremedi. Oynadýðý futbolla Trabzonspor un golcüsü olamaz.

Evet, her futbolcu yetenekli olamaz olsa bile kýsýtlý yeteneklere sahip olur. Ancak Trabzonspor un elinde öyle bir yetenek var ki tek baþýna maç alýyor. Hiç dikkat ettiniz mi bilmem O’nu seyrederken eski efsane takýmdaki Ali Kemal leri, Kadir leri rahmetli Dozer lakaplý Cemil leri hatýrlýyorum. Hýrsý, azmi, kazanma ruhu, yenilgiyi hazmedememe tam bir Karadeniz insaný gibi. Ýþte sahneye çýktý ve attýðý iki güzel golle maçý deðiþtirdi. Bu gün her Trabzonsporlu taraftarýn dilinde olan takýmýn son yýldýzý Gökdeniz Karadeniz. Söylenecek olumsuz hiç bir þey yok. Attýðý gollerle takýmýna kazandýrdýðý puanlarla Trabzonspor u beklide daðýlmaktan kurtardý. Formunun zirvesinde Gökdeniz. Yattara ise kýrk çakar bir yakar saman alevi gibi parlayýp sönen bir futbol oynuyor. Ancak bu maçta o da güzel oynadý maçýn yýldýzlarýndandý Sað kanattan etkili ataklar geliþtirdi ve nitekim Gökdeniz’in attýðý ikinci golün de hazýrlayýcý oldu.

Sonuç olarak kongre aþamasýnda kaos yaþayan Trabzonspor u Gökdeniz in bireysel gayreti sonucu alýnan üç puan rahatlattý.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
idrisvarli



Kayt: 01 ub 2007
Mesajlar: 38

MesajTarih: Pts Arl 17, 2007 7:52 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

sonuna kadar katýlýyorum iyiki varsýn gökdeniz seninle trabzon daha iyi yerlere ulasacak
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder MSN Messenger
alikemal



Kayt: 05 May 2006
Mesajlar: 37

MesajTarih: Pts Arl 24, 2007 12:05 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bu Savunma Ýle Bu Kadar

Trabzonspor uzun yýllar deplasmanda Fenerbahçe ye karþý galip gelemedi. 1997 de Trabzonspor Þükrü Saraçoðlu stadýnda Fenerbahçe yi 3 _1 lik skorla yendi. Bu tarihten sonra galip gelemedi.

Son iki yýldýr artçý depremlerle sarsýlan Trabzonspor son günlerde yaþadýðý kongre þoku ile de kendi ekseni etrafýnda dönmeye baþladý. Ertelenen kongre sürecinde mevcut baþkan ýn aday olmasý veyahut ta aday gösterilmesi gibi düþünceler sporseverlerin beynini meþgul etmeye baþladý.

Türk futboluna damgasýný vurmuþ pek çok kupa kazanmýþ takým son iki yýlda sýradanlaþtýrýlmýþ, kazanmaya ve yarýþa alýþmýþ taraftarlar takýmdan soðumuþ bu sýradanlaþmanýn verdiði eziklik günlük yaþamda kendini hissettirmiþtir. Özellikle gurbette olan taraftarlar bunu çok daha fazla yaþamaktadýr.

Ýþte böyle bir psikoloji içinde deplasmana giden Trabzonspor mutlak kazanmak istiyordu. Ersun hoca sürpriz bir þekilde Jefferson ýn yerine Ahmet i kalede oynattý. Daha maçýn ilk dakikalarýnda Trabzonspor savunmasýnýn çýkaramadýðý bir top ve Deivid in sert ve düzgün vuruþu Fenerbahçe yi öne geçirdi. Bu þoku atlatmaya çalýþan Trabzonspor kaptan Hüseyin in inanýlmaz hatasý ile 17 dadikada 2_0 geriye düþtü. Herkes Trabzonspor fark yer derken sahneye Ceyhun çýktý ve skoru 2_1 taþýdý. 33 dakika da sahneye Alex çýktý ve skoru 3_1 yapan golü attý. 34 dakika da Ceyhun Trabzonspor adýna skoru 3_2 ye taþýdý.

Trabzonspor un yediði gollere bakalým birinci gol baþta olmak üç golde de savunma hatasý var. Bazýlarý birinci golde yok diyebilir. Ama ben katýlmýyorum. Topu çýkarmayan ve rakibe kaptýran bir savunma hatasýný, topu takip etmemekle devam ettirdi ve Deivid e þut çekme fýrsatý verdi. Kaptan Hüseyin in inanýlmaz geri pasý hatasý, Çaðdaþ ve Erdinç in kendilerinden kýsa Semih e kafa vurdurmalarý arka planda yine kaptan Hüseyin in müdahale edememesi Trabzonspor un yenilmesine sebep oldu.

Maç boyunca Trabzonspor da Yattara, Gökdeniz, Serkan ve Ceyhun iyi top oynadý. Özellikle Yattara dünya çapýnda ki Roberto Carlos u ezdi geçti. Uður Boral da Yattara yý durduramadý.

Hakem Bülent Yýldýrým a gelince Fenerbahçe nin 12. adamý gibi davrandý. Serkan a çýkardýðý sarý kartý Marco ya çýkaramadý. Týpa týp ayný pozisyon. Neden acaba yüreðimi yetmedi. Peki ya Hüseyin e Ayman a gösterdiði kartlara ne demeli.

Kýsacasý Trabzonspor bu yýlýn en iyi futbolunu oynadý. Fenerbahçeye sahasýnda zor anlar yaþattý. Galip gelebilirdi ikinci yarý Gökdeniz topu boþ kaleye gönderebilse idi skor daha da farklý olacaktý. Kýsaca bu savunma ile bu kadar.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
alikemal



Kayt: 05 May 2006
Mesajlar: 37

MesajTarih: Pts Oca 14, 2008 2:33 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Fortis Türkiye kupasýnda Adana Demirspor a yenilen Trabzonspor Sivas deplasmanýna ilk yarýda kendi sahasýnda uðradýðý haksýzlýðýn rövanþýný almak için gitti. Ama sonuç hüsran oldu. Tel tel dökülen Trabzonspor taraftarlarýnýn feryatlarýný, akli selim insanlarýn nasihatlerini, iþi bilenlerin uyarýlarýný dikkate almayan yönetim vurdumduymazlýðýna devam ediyor. Üzülen yine taraftar, yine taraftar….

Trabzonspor ne kupada ne ligde nede gelecekte umut vaat etmiyor. Her yönü ile güvenilen takým artýk güven vermez oldu. Bunun tek sorumlusu ise yönetimdir. Ýnsanýn aklýna gelmiyor deðil yönetimin bu kadar ýsrarcý olmasýnýn mantýðý ne acaba?

Yönetimler kalýcý deðildir. Baþarýlý olsun veya olmasýn iþlevini bitirdikleri an ayrýlmasýný bilmelidirler. Peki, bu yönetim baþarýsýz olmasýna raðmen görevde kalmakta ýsrarcý olmalarýnýn temelinde ne yatýyor?

Spor kulüplerinin idare edilmesi için çok özel yeteneklere sahip olmak gerekmez. Futbolu bilen iyi bir yönetim. Kendi içinde ki dinamikleri harekete geçiren enerji, her hattý ile uyum içerisinde çalýþmak, takýmda aksayan yönlerin tespiti yapýlarak yeterli önlemleri alýnmasý için çalýþma yapmak. Peki, yönetim kendi içinde uyumlu çalýþtý mý? Aksaklýklarý tespit edip çözüm için önlemler aldý mý?

Þampiyonluða oynayan bir takýmým kadrosu geniþ olmalý, bünyesinde yýldýz futbolcular barýndýrmalý her mevkide kaliteli alternatif oyuncular olmalýdýr. Rekabet ortamý yaratýlmalýdýr. Peki, Trabzonspor için ayný þeyleri düþünebilir miyiz?

Geçtiðimiz sezon sonunda yapýlan açýklamalar 2007–2008 sezonunda þampiyonluða oynayan bir takým oluþturulacaktý.Bu hedef doðrultusunda çalýþmalar yapýldý mý?. Takýmdan yýldýz oyuncu gönderildi mi? Kaliteli yýldýz oyuncu takýma kazandýrýldý mý? Yoksa göstermelik transfer mi yapýldý?

Þampiyon ve þampiyonluða oynayan bir takýmýn antrenörünün de ilkeleri olmalýdýr. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi yönetime sunduðu futbolcularýn transfer edilmemesi durumunda tavrýný ortaya koymalý gerekirse lige baþlamadan istifa etmelidir. Peki, Trabzonspor’da bu durum söz konusu oldu mu? Yoksa tanýþýklý dövüþ yapýlarak çöküþ hýzlandýrýldý mý?

Geçtiðimiz sezondan itibaren yazdým. Trabzonspor forvetsiz oynuyor. Umut Trabzonspor a çare deðildir. Peki, acaba yönetim bunu fark etmedi mi? Yoksa Umut çok baþarýlý bir santrafor görüntüsü verdi de bunun sonucu olarak alternatif transfer yapýlmayarak Ersen Martin Ýspanya ya satýldý. Hiç gündemde yokken hem de golcüye ihtiyaç varken Ersen neden satýldý?

Þampiyonluða oynayan bir takým her yönden tüm hatlarý iyi olmadýr. Peki, Trabzonspor için bunu söylemek mümkün mü? Savunmada tel tel döküldüðü anda tek ayakta kalan Milan Stepanov niçin satýldý?

Geçtiðimiz ay yapýlmasý gereken kongrenin ertelenmesiyle Sayýn Baþkan ýn yeniden aday olmasý için gerekli koþullarýn oluþturulmasý mý düþünülüyordu? Ara transferde birkaç kaliteli futbolcu alýnarak kamuoyunun tepkisi azaltýlýp yeniden yönetime mi talip olunacaktý? Yoksa þubatta yapýlacak olan kongre sonucunda yeni gelen yönetime transfer imkâný vermeyerek baþarýsýzlýðýn devamýný saðlamak mý? Yoksa birileri Trabzon’dan intikam mý alýyor? Ýnsanýn aklýna gelmiyor deðil.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
kemalCUMAN



Kayt: 26 Arl 2006
Mesajlar: 63

MesajTarih: r Oca 16, 2008 8:21 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Sayýn Ali Kemal beyin tespitlerine katýlmamak mümkünmü.? Trabzonsporumuza ne yapýlmak isteniyor. külüp üzerinden kendilerini pazarlayanlar. santraç oyunu oynayanlar, siyasi rant peþinde olanlar ve külübümüzden nemalananlar bütün bunlar Trabzonsporun bu günlerde düþtüðü durumun ayak oyunlarý. Açýkca Trabzonlunun gururu ile oynayanlar, geçmiþteki baþarýlarýmýzýn toplulumuza unutturup Trabzonsporun þerefi ile oynayanlar. Trabzon insanýný hayali projelerle avutup futbol takýmýmýzý kümeye kalmak için yarýþtýranlar..sizlerde hiç utanma ve arlanma duygusu yokmu..? Artýk yeter..! ne kadar daha bizim duygularýmýzla oynayacaksýnýz..Artýk insanlarýmýzýn psikolojileri bozuldu geceleri uyuyamaz oldular..Hele Trabzon dýþýnda yaþayan hemþerilerimizin sokaða çýkacak yüzleri kalmamýþtýr..Siz ne hakla hala oralarda kendinizi avutuyorsunuz..Deðerli Trabzonsporlular sizlere sesleniyorum yüksek sesle haykýrýnýz takýma ve dolayýsýyla þehrimize sahip çýkýnýz.Duygusallýklarý býrakarak bu takýmýn nasýl ayaða kaldýrýlmasý konusunda herkesin bir þeyler yapmasý noktasýnda harekete geçiniz. Unutmayýnýz gün birlik zamaný oyunlarý bozma zamaný. Gelin gururla hep geçmiþteki baþarýlarýný anlattýðýmýz takýmýmýza sahip çýkarak geleçeðimizi kurtaralým...Herkese selam ve sevgilerimi iletiyorum....kemal çuman

En son kemalCUMAN tarafndan r Oca 16, 2008 8:23 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: r Oca 16, 2008 7:26 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ali Kemal abinin yorumu ve Kemal abinin yorumlarýný eminim ki herkes katýlýyordur.Trabzonspor üzerinde oynanan oyunlarla ne yapýlmak isteniyor.Biz sezon baþýnda Trabzonspordan þampiyonluk beklerken þimdi belki abartacaðým ama, sanki ligde kalma mücalesi vermek için uðraþýyoruz.
Lig bitiminde oynanan Fenerbahçe maçýndan sonra, ikinci yarý süper bi Trabzonspor göreceðiz dediysek te taraftar olarak yanýldýk.Hadi Turkcell Süper ligde bir hedefimiz yok, ya kupada.Kýrýýkkalesporu farklý skorla yenerek havalara girdik fakat Adana Demirspor o havayý dört gün sonra yerlere serdi.Þimdi Trabzonspor denizin ortasýnda, rötasý belli olmayan bir gemi durumunda...Saygýlarýmla

_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
alikemal



Kayt: 05 May 2006
Mesajlar: 37

MesajTarih: Cum Oca 18, 2008 12:23 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bu aþamada benim bir önerim olacak. Gelin holaysalýlar olarak Trabzonspor a üyelik kaydýmýzý yapalým. En azýndan yeri ve zamaýn geldiðinde Trabzonspor un menfaatleri doðrultusunda oy vermiþ oluruz. Ne dersiniz.?
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
kemalCUMAN



Kayt: 26 Arl 2006
Mesajlar: 63

MesajTarih: Cum Oca 18, 2008 2:20 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Deðerli kardeþim Ali kemal beyin üyelik fikrine katýlýyorum ben kongre üyesiyim ama herkesin üye olmasýný bende istiyorum....
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   



 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR