nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
bedinomuþ



Kayt: 02 Arl 2009
Mesajlar: 27

MesajTarih: Sal Tem 20, 2010 7:49 am    Mesaj konusu: TUFA HANI VE DÜÞÜNDÜRDÜKLERÝ..O.ÞAHÝN Alntyla Cevap Gnder

ÜZERÝ KEÇE ÝLE KAPLI GENÝÞ BÝR PEKE..
ÜZERÝNDEN KAFEKASI EKSÝK OLMAYAN FIRINLI BÝR KUZÝNE.. ALATURKAYA AYARLI DUVAR SAATÝ.. (10 DA ÝKÝNDÝ 12 DE AKÞAM OLURDU HÝÇ UNUTMAM)..
BU BÖLÜM MÝSAFÝR KONAKLAMA YERÝDÝR..
BURASI KÖYÜN SOSYO-KÜLTÜREL HAYATININ EN ÜST DÜZEYDE TEMSÝL EDÝLDÝÐÝ YERDÝR AYNI ZAMANDA..
HANDA BÜYÜKLER KONUÞUR, KÜÇÜKLER DÝNLER..EN UFAK BÝR MUHALÝF SESE TAHAMMÜL YOKTUR HAN KÜLTÜRÜNDE..
BÝZÝM ZAMANIMIZ..
BÝZ..
ESKÝDEN ."EYGÝDÝ BÝZ NELER ÇEKTUK"
DÝYE BAÞLAYAN FIRCA SEANSLARI " E KOPEL" DÝYE SONLANDIÐI ÝÇÝN,KUÞAK ÇATIÞMALARINA MEYDAN VERMEME ADINA GENELDE AYNI JENERASYONLAR BÝR ARADA BULUNMAZ BU MEKANDA..
ÝÞTE O ZAMAN ÇIKARDI HANIN TADI..
EN ATEÞLÝ SÝYASÝ VE ÝDEOLOJÝK TARTIÞMALAR..EN HIZLI DELÝKANLILIK VE ASKERLÝK HÝKAYELERÝ..EN HEYECANLI "PAS" DENEN ÖLÜMÜNE YEME ÝDDÝALARI..UNUTULMAZ KURAMA GECELERÝ..VE ÝFLAH OLMAZ MÝLLÝ GÜNDEM; TRABZONSPOR..
BÝR ANLAMDA BÝR OKULDU HAN...
BÝZÝM KUÞAK BU EKOLDEN FAZLASIYLA ETKÝLENMÝÞ OLDUÐUNDAN, HABER BENÝ O GÜNLERE GÖTÜRDÜ DOÐAL OLARAK.
HANIN ÝKÝNCÝ VE GÝZEMLÝ BÖLÜMÜNÜ HATIRLADIM..
KAYMAKLÝ BÝKÜVÝT..CAM ÞEKERÝ..LOKUM..ÜZERÝNDE ÞKEBÝZALARIN UÇUÞTUÐU ÜZÜM VE KARPUZ..(EN BÜYÜK ÜLKÜMÜZDÜ BUNLARA KAVUÞMAK LAKÝN HEP KIZIL ELMA OLARAK KALDI BELLEÐÝMÝZDE..ZÝRA 70 CENTE DEÐÝL DE 25 KURUÞA MUHTAÇTI BÜTÇEMÝZ..)
AMBALAJ KAÐITI OLARAK KULLANILAN ESKÝ TERCÜMAN VE HÜRRÝYET GAZETELERÝNÝN KIBRIS HABERLERÝYLE MÝLLÝ HÝSLERÝMÝZÝN ÝLK NÜVELERÝ ATILMIÞTI ZÝSTRATTA..
ÝÇÝNDE ABÝMÝN DE YATTIÐI TARÝHÝ TUFA MEZARLIÐI ÝLE NÝZETÝN KESÝÞME NOKTASINDAKÝ TUFA HANININ ETRAFLARIYDI ÇOCUKLUK VE ÇOBANLIÐIMIN ÝKAMETGAHI...

EYGÝDÝ ZÝSTRAT DÜZÜ
OYNARDIK NE OYUNLAR
DOYAMAZDIK FUTBOLA
KAYBOLURDU KOYUNLAR..
devamý...1 ay sonra..iyi tatiller...
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
kemalCUMAN



Kayt: 26 Arl 2006
Mesajlar: 63

MesajTarih: Sal Tem 20, 2010 11:31 am    Mesaj konusu: Geçmiþi hatýrlamak gelecekte projeler üretmek Alntyla Cevap Gnder

Tufa hanýndaki yaklaþýk 50 yýlýn yaþanmýþlarýnýn analizini mükemmel bir þekilde kalame alarak burada hemþerilerimizle paylaþýlmasý,gençlerimizin geçmiþte yaþanan bu güzelliklerden bir þeyler alarak günümüzde bu etkinliklerini sürdüre bilmesi ancak orta yaþlarda olanlarýn bu geleneklerini yürütmesi ile mümkün olacaktýr. Ne yazýk ki üzüntü ile belirmek istediðim bir konu var. Yaþamýmýzýn ve kültürümüzün ortak alan olarak kullandýðýmýz tufa yaylasýnýn mevcut fiziki görüntüsü inanýn günümüzde hayvanlara yapýlan mandýralar'dan çok daha kötü bir görünüme sahiptir. Neresine bakarsanýz bakýn günümüz koþullarýnda burada toplanýp eski günlerin geleneklerini sürdürmek mümkün deðil. Çok deðerli köylülerimizin bunu hakketmedikleri bu ortamýn deðiþmesi ve yeni tesislerin yapýlmasý yönünde buradan çok deðerli muhtarlarýmýza çaðrýda bulunmak istiyorum. Lütfen bu görüntülerin deðiþmesi için birþeyler yapma konusunda projeler üretelim. Çaðdaþ görünümlü misafýrlerimizi aðýrlayacak ve köylülerimizi temsil edecek bir tesisin yapýlmasý için herkese iþ düþmekte bu konuda her köylümüzün konuþmaya ve proje üretmeye hakký olduðunu söylemek istiyorum. Bu vesile ile deðerli aðabeyim Osman þahin'e böyle bir nostaljik bir þekilde konuyu anlatarak bu sorunu bizlere hatýrlatmasýndan dolayý tebriklerimi sunmak istiyorum
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Oyun Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR