Abdurrahman Þahin Köþe Yazýlarý
Sayfaya git nceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  


nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Pts Ksm 02, 2009 12:21 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

TELEVÝZYONSUZ ORTAM

Bazen televizyon olmayan yerde buluþuyoruzÝþte o zaman sohbetin kývamýný ancak anlayabiliyoruz. Bir bakýyorsun koyu sohbetle saatler geçmiþti. Nasýl vakit geçti diye düþünüyorsun.Sohbet etmek ne kadar da zevkli, ne kadar da güzel bir þey dersin.

Sadece normal bi ortam da televizyon sesi çýkmayýnca sohbetin kývamý olduðunu anlýyoruz. Konuþulan þeyin sende anlayabiliyorsun oturduðun kiþilerde. Ama aksini düþündüðümüz zaman telvizyon bir yandan çalýyor, bir yandan da sesi yüksek televizyon sesi.Hanigisini dinleyeceðini þaþýrýyorsun.Ama geldiðin sohbette televizyon daha çok ilgi çekiyor.Çünkü televizyonun maksadý insanlarý etkileyecek olan haberler koyuluyor.Ve bu haberler de insanlarý sohbetten alýkoyup, kendisine çekmekte.

Böyle bir uygulamaya karþý duyarsýsýz. Misafir geldiðinden beri televizyon çalýyor.Hemde sesi bastýracak kadar. Bizde buna müsaade ediyoruz.Muhtemelen karþýlaþabileceðimiz böyle bir duruma ne kadar ilgi gösterebiliyoruz.

Gerçi eski sohbetlerde artýk bitmekte. Sohbet için gidilen evlerde baþtan sona kadar televizyon sesi çýkmakta.Sanki misafirliðe gelmekteki sebep o.Televizyona karþý ne kadar duyarlý olursak, sohbetten o derece zevk alýrýz.

Hayýrlý günler...

_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Cum Ksm 20, 2009 3:44 pm    Mesaj konusu: Geçmiþ Yýlý Özlemek Alntyla Cevap Gnder

Her geçen gün ömür kýsalmakta, ve geçen günlerden bir þey anlayamamaktayýz.Bugünde nasýl geçti, diyoruz.Geçen günlerden verim alabildik mi?

Ýki kiþi ile geçen arasýna ki geçen diyalog þöyle.Saat 9.30 gibi kalkýp eðlendikten sonra kahvaltýyý yapýp öðle ezaný okunuyor.Bu birkaç gün tekrarlandýktan sonra biri diyor ki ya bu günler ne çabuk geçiyor.Geçen günlerden bir þey anlamýyoruz.Göz açýp kapanýncaya kadar gün geçiyor.Öbürü de evet ya gün çabuk geçiyor diyor. Arka tarafta duran orta yaþlý biri kulak kabartýp olduðu yerinden siz sabah namazýndan sonra yatmayýn o zaman günün verimini bereketini anlarsýnýz dedi.Orta yaþlý biri diyince ancak anlayabiliyoruz. Gerçekten de öyle idi.sabah erken kalkan biri günün çabuk geçmediðini fakat verimli geçtiðini söylüyor.

Þunu diyor musunuz acaba geçen yýl bugün ne yapýyordum.Bugünüm nasýldý.Veya geçen yýl yaptýðýnýz bir þeyi bugün özlüyor musunuz? Þahsen her geçen günü özlüyorum. Geçen yýl kaldýðým arkadaþlarla yine kalmak ve ayný þeyleri yapmak isterdim. Kiþinin geçmiþ yýla dönerek özlediði anlar olmuþtur. Ve bu anlarý tekrar yaþamak için düþünürler. Benim ilk aklýma gelen bireylerin ilk evlilik günleri olabilir.Çünkü orada her þey taze ve herkes mutlu.

Hayatta bizleri sürükleyen mutlaka bir þeyler vardýr. Ama olumlu ama olumsuz .Bizler olumlu izlenimler býrakmak için mücadele ederiz.Bunu da hayatýmýz boyunca devam ettirmeye çalýþýrýz…
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Sal Ksm 24, 2009 9:42 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

TRABZONSPOR TARAFTARLIÐI
Kasýmpaþa maçý ve yine boyun eðdiðimiz maç.Lige verilen aradan umutlu olan taraftarýmýz maçý keyifle seyretmek için ekranlarý baþýna geçiyorlar.Maçtan önce aralarýnda bu maçý kazanýrýz diye sohbet ediyor. Herkes maçtan galibiyetle çýkacaðýna emin. Bu niyetle taraftarlarýmýz ekran baþýna geçiyorlar.

Maç baþlýyor, maçtan heyecan içerisinde seyredenler bir oturup bir kalkýyor. Büyük heyecanla istekle maçý seyrediyorlar. Arada ise vazgeçilmez olan neredeyse hiç duymadýðýmýz deðiþik küfürler ise aðýzdan çýkýveriyordu. Maç heyecanlý bir þekilde devam ediyor.

Maç boyunca heyecan stres hiç eksik olmuyor. Kendi kanaatimce Türkiye’de futbol olarak en stresli ve heyecanlý maçlardan biridir. Maç sonucu ekrana Kasýmpaþa 3 Trabzonspor 1 olarak yansýyýnca benim güzel taraftarýmýn stresi daha da artýyor. Ya nasýl önde iken yeniliyoruz bu nasýl futbol ne zaman adam gibi futbol oynayacaklar. Kaç yýl oldu artýk yeteeer diyor benim haklý taraftarým.

Futbol öyle garip bir spor dalý ki.90 dakika önde gittiðin maçý uzatma dakikalarda kaybetme noktasýna kadar geliyorsun. Ýþte taraftarýn bittiði an bu oluyor. Tam 3 puan aldým derken bir son dakika golü 1 puana razý oluyorsun. Trabzonsporlu taraftarým iþte böyle. Baþka takým þampiyon olabiliyor da biz neden olamýyoruz neden 26 yýldan beri þampiyonluða hasret bu takým. Böyle feryat etmesinde haklý.

Sorun nerde, sorun Trabzonspor taraftarýnda olmadýðý kesin, yönetim futbolcu aldýk, teknik direktörü aldýk biz üzerimize düþen görevi yaptýk, e ben oyuncularýma gereken taktiði vererek suç bende de yok, ee bizde koþtuk adamý tutmaya çalýþtýk e bizde de suç yok. Eee suç kimde Trabzonspor taraftarýnda olmadýðý kesin de. Hadi þampiyonluk alamamakta suç bizde deðil kurtardýk…
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Cum Oca 15, 2010 6:19 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

MERAK EDÝLEN 2010 YILI

Bir yýlý daha geride býrakýyoruz. Yeni bir yýlýn baþlangýcýnda, gündemi meþgul eden olaylarýn devamýný beklemek için önemli bir yýl olacak.12 Haziran 2007 de baþlayan Ergenekon soruþturmasý 2010 yýlýnda ne gibi olaylarla geliþecek ve ne gibi sonuçlara ulaþacaðý merak konusu. Bu yýlda basýna ne kadar bilgi verilecek veya kim hangi gazeteci ne kadar araþtýrma yapýp Türk Milleti aydýnlatýlacak


2007 den önce gazetelerin manþetlerinde terör ve sýradan gerçekleþen günlük olaylar vardý.Fakat 12 Haziran 2007 yýlýnda Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombalarý herkeste ne diye heyecan oluþturmuþtu. Sýradan el bombalarý mýydýlar yoksa göz boyamak için mi çýkarttýlar ortaya. Bu olaydan sonra yapýlan baskýnlar ve ortaya çýkan iddialar sonrasýnda ülkede neler in döndüðünü yavaþ yavaþ anlamaya baþladýk. Birçok kiþi eskiden beri üzerimize oynanan oyunlarýn neler olduðunu anlamaya baþladý. Kim biliyorduki böyle bir yapýlanmayý.Kesin olarak bilmediðimiz bu yapýlanmayý siyasilerin ve bürokratlarýn bilmeleri muhakkaktý. Demokratik ülkelerde ,yasadýþý olarak adlandýrýlan böyle bir yapýlanmayý devletin bilmesi ve yargý erkinin konuyu aydýnlatmasý sonucu bilgi sahibi olunur.

Geçen yýl için 2009 yýlý güzel geçecek diyenler þimdi ise o yýlýn sonunda 2010 yýlý daha farklý geçeceðine inanýyorlar. Her yýl geçtikçe beklentiler geliþen olaylar sayesinde doðal hali ile daha farklý oluyor. Her yýl peþin gelen bir sonra ki yýlýn kapýsýný açacak duruma geldi. Bunun nedeni ise 2007 den beri devam eden Ergenekon soruþturmasýnýn olduðunu düþünüyorum. Çünkü geliþen olaylarda sonra acaba bu davanýn altýndan neler çýkacak, ve bu yasadýþý yapýlanma nerelere kadar uzanacaðý konusunu merak etmekteyiz

Her yýl olduðu gibi bu yýlda herkesin umudu. Geçmiþ yýllarda ekonomik nedenler, iþsizlik,gibi sorunlar olurken bu dönem ise Ergenekon davasý damgasýný vuracak. Gizli örgütlerin açýða çýkartýlarak deþifre edilmesi devam edecek ,yapýlan planlar bir bir bozulacak. Ýnþallah yýllardan beri hedeflerine ulaþanlar bugünlerde bir bir deþifre olunarak ülkemiz demokrasi adýna iyi adýmlar atýlýr.
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Köþe Yazýlarý Tm zamanlar GMT
Sayfaya git nceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR