nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
TEKKE Osman



Kayt: 26 Au 2006
Mesajlar: 524

MesajTarih: Pr Tem 16, 2009 9:37 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

.......19 Temmuz tarihinde uygulamaya geçecek olan sigara yasaðýnýn, baþta vali ve kaymakamlar olmak üzere tüm ilgililer tarafýndan adil ve etkili bir þekilde uygulanmasýný istedi.

TÜTÜN ÜRÜNLERÝ YASAÐINDA UYULMASI GEREKENLER

- Ýkamete mahsus konutlar hariç olmak üzere, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekânlar, dernek ve vakýflara ait lokaller gibi eðlence hizmeti verilen iþletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kiþilerine ait tüm binalarýn kapalý alanlarýnda tütün ürünleri tüketilmeyecektir. Kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekânlar, dernek ve vakýflara ait lokaller gibi eðlence hizmeti verilen iþletmelerin ve lokantalarýn açýk alanlarýnda tütün ürünleri tüketilmesi durumunda diðer kiþilerin tütün dumanýndan etkilenmelerini önleyecek düzenlemeler yapýlacak, kapalý alanlara tütün dumaný geçmemesi için gerekli tedbirler alýnacaktýr.

- Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taþýma araçlarýnda tütün ürünleri tüketilmeyecektir.

- Özel eðitim ve öðretim kurumlarý dahil olmak üzere, ilk ve orta öðrenim kurumlarý ile okul öncesi eðitim kurumlarýnýn, dershanelerin, kültür ve sosyal hizmet binalarýnýn kapalý alanlarý ile birlikte açýk alanlarýnda da tütün ürünleri tüketilmeyecektir.

- Yaþlý bakým evlerinde, ruh ve sinir hastalarýnýn yatarak tedavi gördüðü birimlerde ve ceza infaz kurumlarýnda toplam alanýn yüzde 10'unu geçmeyecek þekilde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluþturulabilecektir.

- Þehirlerarasý veya uluslararasý güzergâhlarda yolcu taþýyan denizyolu araçlarýnýn güvertelerinde toplam alanýn yüzde 10'unu geçmeyecek þekilde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluþturulabilecektir. Bu alanlar diðer yolcularýn etkilenmesini önleyecek þekilde tecrit edilecek ve giriþlerine gerekli uyarý yazýlarý asýlacaktýr.

- 18 yaþýný doldurmamýþ kiþilerin bu alanlara girmesine izin verilmeyecektir.

- Otelcilik hizmeti verilen iþletmelerin, tütün ürünleri tüketen müþterilerin konaklamasýna tahsis edilmiþ odalarýnda standartlara uygun havalandýrma tertibatý bulunacaktýr. Tahsis edilen bu odalarýn mümkün olduðunca ayný kat ve koridor gibi müstakil bölümlerde yer almasý saðlanacaktýr.

- Açýk havada yapýlan her türlü spor, kültür, sanat ve eðlence faaliyetlerinin yapýldýðý yerler ile bunlarýn seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanýlmayacak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluþturulmasý halinde bu alanlar toplam seyir alanýnýn yüzde 50'sini geçmeyecek ve ortamda bulunan diðer kiþilerin etkilenmesini önleyecek þekilde düzenlenecektir.

- Tütün ürünleri tüketiminin yasak olduðu alanlarda, kanuni düzenleme ve buna uymamanýn cezai sonuçlarýný belirten uyarýlar mutlaka mevzuata uygun þekilde asýlacaktýr.

- 18 yaþýný doldurmamýþ kiþilere tütün ürünlerinin satýþý yapýlmayacak ve tüketimlerine sunulmasý önlenecektir.

- Saðlýk, eðitim ve öðretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün ürünlerinin satýþý kesinlikle yapýlmayacaktýr.

- Kanuna aykýrý davrananlar için öngörülen idari yaptýrýmlar, baþta vali ve kaymakamlar olmak üzere tüm ilgililer tarafýndan adil ve etkili bir þekilde uygulanarak kanunun amacýna ulaþýlmasý saðlanacaktýr.

Kaynak:(CÝHAN)
_________________
[center]"........
Suskunluðum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabým var,
Lakin;
Bir lafa bakarým laf mý diye,
Bir de söyleyene bakarým adam mý diye"[/center]


[center]http://osmanmobilya1970.spaces.live.com/
[/center]
[center]http://mobilyaosman.blogspot.com/[/center]

[center][/center]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Gündem Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR