nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
TEKKE Osman



Kayt: 26 Au 2006
Mesajlar: 524

MesajTarih: Cum Tem 10, 2009 6:34 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder




Saðlýklý ve beyaz diþler için 10 tavsiye

Diþlerinizin hem beyaz hem de saðlýklý olmasýný istiyorsanýz. Reader's and Digest dergisinde yer alan sýrlarý deneyebilirsiniz.

1. Beyaz diþ diyeti uygulayýn. Eðer çok fazla siyah çay ya da sigara içiyorsanýz, bunun diþleriniz üzerindeki sonuçlarýna da katlanmak zorunda kalýrsýnýz. Diþlerinizde leke yapabilecek yiyecekler yediðinizde ya da içtiðinizde hemen diþlerinizi fýrçalayýn ya da iyi bir beyazlatma maddesi kullanýn. Tüm bunlara alternatif olarak, bir elma yiyebilirsiniz.

2. En az 2 ya da 3 ayda bir diþ fýrçanýzý atýn ya da elektrikli diþ fýrçanýzýn baþlýðýný deðiþtirin. Aksi halde, diþlerinizi fýrçalarken sadece bakterileri aðzýnýza taþýmýþ olursunuz.

3. Diþlerinizi 45 derecelik açýyla dairesel hareketlerle yavaþ yavaþ fýrçalayýn. Diþlerinizi fýrçalarken diþ minelerine zarar vermemeye özen gösterin.

4. Nefesinizi tazelemek ve diliniz üzerindeki plaðý kaldýrmak için dilinizi her sabah dil temizleyiciyle temizleyin. Kötü aðýz kokusunun bir nedeni de dil üzerinde üreyen bakterilerdir. Günlük dil temizliði aðýz kokusunu uzaklaþtýrmaya yardýmcý olur.

5. Arýtýcý gýdalar yemelisiniz. Doðal diþ fýrçasý olarak bilinen elmanýn yaný sýra çið havuç, patlamýþ mýsýr ve kereviz yiyebilirsiniz. En iyi sonuç için, akþam yemeðinden sonra bu yiyecekleri yemelisiniz.

6. Sabahlarý elma sirkesiyle gargara yapýn ve sonra diþlerinizi fýrçalayýn. Sirke, lekelerin yok olmasýna, diþlerinizin beyazlamasýna ve aðzýnýzdaki, diþetlerinizdeki mikroplarýn ölmesine yardým eder.

7. Diþlerinizi beyazlatmak ve lekeleri yok etmek için haftada bir kez karbonatla fýrçalayýn. Diþ macunu yerine karbonat sürün. Diþ macununa alternatif olarak tuz da kullanabilirsiniz. Diþetlerinizi tazelenmiþ hissetmeye baþlarsanýz, diþlerinizi tuzla iki günde bir fýrçalayýn.

8. Nefesinizi taze tutun. Nefesinizin tazeliðini kontrol etmek için avucunuzun içini yalayýn ve henüz yaþken koklayýn. Eðer bir þey kokuyorsa, þekersiz naneli þeker yiyebilir ya da alkolsüz aðýz gargarasý kullanabilirsiniz. Piyasada satýlan reçetesiz aðýz gargaralarýnýn çoðu alkol içeriyor. Gargaradaki alkol aðzýnýzdaki dokularý kurutabilir ve bakterilere karþý daha hassas hale getirebilir.

9. Diþlerinizin arasýný diþ ipliðiyle temizleyin. Aynaya bakmadan temizlemeye alýþýrsanýz, arabada, yatakta ve önemli toplantý öncesinde diþlerinizi diþ ipiyle temizleyebilirsiniz.

10. Sabahlarý kalkýnca ve gece yatmadan mutlaka diþlerinizi fýrçalayýn. Sabahlarý kalkýnca yapacaðýnýz ilk iþ diþlerinizi fýrçalamak olmalý. Böylece uyurken üreyen plak ve bakteriyi yok etmiþ olursunuz.

ZAMAN
_________________
[center]"........
Suskunluðum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabým var,
Lakin;
Bir lafa bakarým laf mý diye,
Bir de söyleyene bakarým adam mý diye"[/center]


[center]http://osmanmobilya1970.spaces.live.com/
[/center]
[center]http://mobilyaosman.blogspot.com/[/center]

[center][/center]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Saðlýk Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR