nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
TEKKE Osman



Kayt: 26 Au 2006
Mesajlar: 524

MesajTarih: Cum Hzr 26, 2009 1:00 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder



Týp dünyasýnýn 10 büyük yalaný

Ýlaç þirketlerinin daha fazla gelir elde etmesi için birçok yalana baþvuruldu: Kolesterol kötüdür, kolesterol düþürücü ilaçlar etkilidir, ilaç kaliteyi yükseltir gibi...


Araþtýrmacý Shane Ellison'ýn hazýrladýðý ve tüm dünyada büyük yanký bulan 'Týbbýn 10 büyük yalaný' adlý çalýþma, ilaç þirketlerinin nasýl gelirlerini artýrmak için yalanlara baþvurduðunu gözler önüne seriyor. Ellison, ilaç þirketlerinin uydurduðu en büyük yalanlardan biri olan kolesterol üzerinde çok duruyor. Ne yüksek kolesterol kalp krizine yol açýyor ne de ilaçlar kolesterolü düþürüyor. Peki biz ne yapýyoruz? En ufak bir baþ aðrýsýnda bile ilaçlar alýnýyor.

Ýþte size týbbýn 10 büyük yalaný:

Amerikan Gýda ve Ýlaç Dairesi FDA'nýn onayladýðý ilaçlar güvenli ve etkindir: FDA'nýn onayladýðý birçok ilaç, ölümlere neden oldu. Hatta yakýnlarýný kaybedenlerin birçoðu büyük tazminatlar kazandý.

Yüksek kolesterol, kalp hastalýðý için risktir: Bu saðlýk efsanesi baþta Amerika olmak üzere birçok ülkede çökertildi. Kalp hastalýðý 35 yaþýn üzerindeki tüm kiþiler için ilk ölüm nedeni. Kalp hastalýðý riskinin, kan kolesterolü yükseldikçe arttýðý doðruysa, o zaman kalp krizinden genç yaþta ölenlerin total kolesterolünün de yükselmiþ olduðunu görmeliyiz. Bu doðru deðil. Kalp krizlerinin ve inmelerin yarýsý kolesterolü yükselmemiþ kiþilerde ortaya çýkýyor.

Kolesterol kötüdür: Amerikan Kalp Birliði'ne göre, 105 milyondan fazla Amerikalý'nýn kolesterol düzeyi 200 mg/dl ya da daha yüksek seviyede. Bu, ilaç endüstrisi için potansiyel müþteri anlamýna geliyor. Ancak yüksek kolesterolün ömrü uzattýðý biliniyor. Yüksek kolesterolü olan erkeklerin baðýþýklýk sistemi daha güçlü. Ayrýca kolesterol karaciðerde safra asitlerinin üretimine yardýmcý oluyor. Bu asitler vücudun artýk ürünlerden temizlenmesi için gerekli.

Kolesterol düþürücü ilaçlar güvenli ve etkindir: Kolesterol düþürücü ilaçlar, bellek ve odaklanma üzerinde olumsuz etki yapýyor. Kanser riskini artýrýyor, sinirlere hasar veriyor. Zaten bu ilaçlarýn ana maddesi, kýrmýzý pirinç mayasý diye bilinen bir mantarýn izole edilmiþ zehrinden baþka bir þey deðil.

Ýlaçlar bilime dayanarak onaylanýr: FDA uzmanlarýnýn yarýdan fazlasýnýn, ilaç þirketleriyle doðrudan maddi iliþkisi var. Ýlacýn piyasaya çýkýp çýkmayacaðýna karar veren kurulun yüzde 51'i, diðer yüzde 49'u ölümcül ilaçlarýn güvenli ve gerekli olduðunu ikna etmek için uðraþýyor.

Ýlaç reklamlarý bizi bilinçlendirir: Birçok kolesterol düþürücü ilaç reklamýnda kas aðrýsý, kas kaybý, güçsüzlük gibi yan etkilerin görülmediðine dikkat çekiliyor. Ancak gerçek, bunun tam tersi.

Ýlaçlar, yaþam kalitemizi yükseltir: FDA ta rafýndan onaylanan ilaçlar her yýl yaklaþýk 160 bin kiþiyi öldürüyor. Yaklaþýk iki milyon insan, ilaçlarýn yol açtýðý hastalýklara yakalanýyor. Obezite, kanser, böbrek yetmezliði, otizm, depresyon bu hastalýklardan bazýlarý.

Doktorlar reçeteli ilaçlarýn tehlikeleri konusunda hassastýr: Batý ülkelerinde doktorlar, reçeteli ilaçlar hakkýnda bilgi edinmek için týp dergilerine baþvuruyor. Çünkü en güvenilir kaynak bu dergiler. Bütün makaleler bilimsel gerçeklere dayanarak sunuluyor. ABD'de ise durum çok farklý.

Besin destekleri tehlikelidir: Ýlaç þirketleri, besin destekleriyle rekabeti aza indirmek için hükümeti etkileme amaçlý bir dizi teknik kullanýyor. Bunlardan ilki, besin maddelerinin doðru kullanýmýyla ilgili dersin 85 yýl önce týp fakültelerinden kaldýrýlmýþ olmasý. Bir diðeri ise ilaç endüstrisi lobisinin medyayý etkisi altýna alarak, besin desteklerine karþý olumsuz bir hava estirmesi.

Kolesterol öldürür: Kalp krizi geçiren kiþilerden yüzde 50'den fazlasýnýn kolesterolü normal çýktý.

Kaynak:Haber7/takvim
_________________
[center]"........
Suskunluðum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabým var,
Lakin;
Bir lafa bakarým laf mý diye,
Bir de söyleyene bakarým adam mý diye"[/center]


[center]http://osmanmobilya1970.spaces.live.com/
[/center]
[center]http://mobilyaosman.blogspot.com/[/center]

[center][/center]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Saðlýk Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR