Ali Kemal SEVİNÇ
caykaragazetesi@hotmail.com
Sürpriz Kayıp
23 Ocak 2011 Pazar Saat 20:41

Lider Trabzonspor şampiyonluk yolunda kaldığı yerden devam etmek isterken beklenmedik bir şekilde kendi saha ve seyircisi önünde Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak önemli iki puanı kaybetti.

Konuk Ankaragücü Trabzon deplasmanında bir puan alabilmek için sahaya çıktı. Buna Trabzonspor’un ileri uç elemanlarının beceriksizliği de eklenince Ankaragücü istediğini aldı.

Maçın başlamasıyla Trabzonspor atak gözükmeye başladı. Sağdan Serkan ve Yatara ile tehlikeli olmaya çalıştı, bunda da başarılı oldu.  Nitekim 19. dakikada sağ çizgide güzel bir hareketle rakibini geçen Yattara’nın sağdan taşıyıp ortaladığı topu takip eden Jaja’nın golü Trabzonspor un öne geçmesini sağladı.

Trabzonspor un kupa maçında oynadığı oyundan eser yoktu sahada. Öyle ki Jaja her aldığı topu gereksiz hareketler yaparak kaybetti. Ankaragücücün hücuma kalkmasına sebep oldu.  Futbol adına gereksiz ve anlamsız hareketler yapan Jaja takımın moral ve motivasyonunu bozduğu gibi, orta alanı kalabalık tutan Ankaragücü’nün de direncini artırdı. Trabzonspor un orta alandaki bel kemikleri Selçuk ve Colman’da vasatın üstüne çıkamayınca orta alandaki üstünlüğü Ankaragücü’ne bıraktı.   

İkinci yarının başlamasıyla üst üste yakaladığı pozisyonları Umut ve Burak’la değerlendiremedi.

Şampiyonluğa oynayan bir takımın gol kaçırma lüksünün olmadığına inanan birisiyim. Üç pozisyondan biri veya beş pozisyondan ikisini atarsak maçı kazanırız mantığı yanlıştır. Bunun en bariz örneğini Trabzonspor Ankaragücü maçında gördük.

Şampiyonluğa oynuyorsanız yakaladığınız pozisyonları mutlaka gole çevirmelisiniz. Ankaragücü maçında bunu göremedik. Umut ve Burak ikilisi takımı şampiyonluğa ulaştırır mı bilinmez ancak yetersiz oldukları kaçırdıkları gollerden net olarak görülmektedir.  

Trabzonspor un en etkili olduğu orta alanıdır. Koşmalarına rağmen Selçuk ve Colman oyunu iyi organize edemediler. Buna Jaja’da eklenince orta saha çöktü.

Defansta ise Cale geri dönüşlerde hızlı olamaması adam kaçırması pahalıya mal oldu. Trabzonspor un kiralık oyuncusu Gabriç’în bir anlık boş kalması Trabzonspor’a pahalıya mal oldu.

 Avni Aker’de Ankaragücü Trabzonspor’la 1-1 berabere kalarak saygınlık kazandı. Trabzonspor ise sürpriz puan kaybıyla liderlik yarışında rakiplerine umut verdi.

Şenol hocanın iki maç üst üste kötü oynadığını görmedim. Bu olumsuz duruma el atacağı kesindir.

Trabzonspor önümüzdeki hafta deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak. Bu maç her iki takım içinde çok önemlidir.  Trabzonspor yenerse rakip olarak gördüğü Fenerbahçe’ye puan olarak fark atacak Fenerbahçe yenerse lidere 3 puan daha yaklaşarak umutlarını gelecek haftalara taşıyacaktır. Beraberlik ise Trabzonspor’a yarayacaktır.

Eğer Trabzonspor yakaladığı gollük pozisyonları değerlendirse Fenerbahçe maçından galip ayrılabilir.

Üç ihtimalli sonucu olan bir maç